Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Radio, Gauges, and Dome lights don't work.

Join Wrangler Forum Today


Thread: Radio, Gauges, and Dome lights don't work. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-12-2009 06:54 PM
JBBJEEP Did that fix all of your problems? dash and radio? I have the exact same problem, i looked for the wire you were talking about but cannot find it. Please let me know
07-11-2009 01:19 PM
4.0l sahara glad you found the problem.
07-11-2009 08:20 AM
LoneJeeper AH HA!!! What a ******* fiasco this has turned out to be. This started happening around 5/22/09. I have worked on this at least one day a weekend, and some days after work.

I found it. The pink/white (pk/wt) wire under fuse #20 will make the dome light go on and off when wiggled.

I was determined to go through every connection in the systems involving the issue, if it took me all day. I went out to the garage this morning with my Coffee and lo and behold... the dome light was on. I turned the key so that the alarm was going on and started wiggling. When I started with the easiest places to check connections, I nudged the whole fuse block enough to make it cut out. With the fuseblock in its normal location, but the wire moved enough to make the connection, I can remove and re-insert the fuse all day long with no effect. Pull the fuseblock up and pull it apart, and I can wiggle the pink/white wire and make it go on and off.


Now I have to figure out how one replaces the fuse blade connection inside the block. Any hints?
07-10-2009 10:27 PM
4.0l sahara Okay all i have at the moment is a haynes (sucks) My fsm is on anouther computer i can look at it tomarrow. The haynes show all three of those sharing fuse #17 a 10A So check that fuse for power at it with the test light. Also take a good look at the fuse. This is from a haynes so the fuse # could be wrong so tomarrow ill take a look the the fsm and let you now what fuses they all share.
07-10-2009 10:18 PM
4.0l sahara okay a 99 has no BCM. B+ is just anouther way of saying positive or power source. For most people looking at a diagram is hard to translate that into the real thing. Did you look at all the harness to see if there is anywhere that there is a short like wires rubbing threw. You checked all connections behind the dash? I too have a 99 so i maybe can dig up some diagrams and look at them.
07-10-2009 10:04 PM
LoneJeeper I've checked all the fuses. What's "B+"? I'm looking through the chiltons manual right now, and i've got the FSM. applying that to the actual wiring is tough for me. I'm also not really sure how to apply my test light to this situation.

It's a 99, sorry.

Where's the BCM? First I've heard of it.

Thanks for your help. I really appreciate it.
07-10-2009 09:56 PM
4.0l sahara newer tj's do have a BCM (body control module) could be related to that but not likely
07-10-2009 09:52 PM
4.0l sahara what year?
07-10-2009 09:52 PM
4.0l sahara you checked all the fuses right? First take a look at a wiring diagram and see what all three of those have in common weather they share B+ or have a common ground. get your self a wiring diagram,test light or a multimeter or a power probe any of those would be a great tool at helping you find the problem. Start with a wiring diagram then work from there.
07-10-2009 09:46 PM
LoneJeeper
Radio, Gauges, and Dome lights don't work.

For awhile, they'd cut out when i'd hit a bump... now they're out entirely.

I apologize for the long post, but i've been at this since early June.

So far I've

Unconnected and reconnected every connection between the gauges, the dome light, the radio, and the battery. I've wiggled, jiggled, and banged every other wire i can find.

Loosened,sanded until shiny and retightened, all the grounds below the speakers, by the kick panels, and the back of the radio.

Ran my own ground from the ground points on the dash directly to the battery.

installed a new ignition switch.

I don't believe it has to do with any sort of key-jiggling situation, there's no way to move the key that makes a difference.

I still don't have radio, gauge, and dome light. Is my method suspect? I'm leaving the dome light on while I try these things. I assume i'll see the dome flicker at some point during the testing.

I have not redone the ground from engine to frame, it is very rusted, but it is a solid connection (as in the wire isn't corroded off). How would I test it without removing it? I assume that i'll twist the bolts off when i try it.


help?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:07 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC