Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > 430N RHB Updated with Garmin City Navigator 2014.10 NT

Join Wrangler Forum Today


Thread: 430N RHB Updated with Garmin City Navigator 2014.10 NT Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
Yesterday 07:49 PM
M.Scipione Does anyone have a clean Jetmouse download link?

I am currently removing malware from a failed jetmouse install...

If anyone has a clean version installed could you contact me via PM so I could get you my info and get a key from you?
Yesterday 07:28 PM
FregiVentum I hear ya zxsix. I'm in the same boat. :-)
Yesterday 09:09 AM
zxsix I am getting the same as RandomMcFly. Car came with v43.
Upgraded to v50 before I found out about updating maps.
Had tried installing the 2015 maps, which failed.
Downgraded to v33 and tried the 2014 maps. Getting same errors and 2013 maps remain.
I wish there was a v43 image that we could download.
07-16-2014 11:05 AM
RandomMcFly Yup. Says:

OEM CN North America NT 2013
[1] ALL
07-16-2014 10:57 AM
Bearkat Have you checked to see what version of maps it says is installed?
07-16-2014 10:54 AM
RandomMcFly This is the screen I never get to:
07-16-2014 10:48 AM
RandomMcFly Still struggling: putting the 2014.40 and correct JCV file on various FAT32 formatted thumb drives. Reads the files for a few minutes then says something about "New Maps found, would you like to install", after a few "yes" touches, it says "PND Did Not Update" followed by "Map Did Not Install" or something.

My folder structure is correct and the combined file size is the same as Bearkat's.

2013 RHB - previously ver 43, then upgraded to v50, then down to (and currently) v33.

Any ideas?
07-03-2014 10:39 AM
nubby105 I agree on the music info. My wife's old wrangler had a split screen ability to show music info and nav on separate halves.
07-03-2014 09:34 AM
Bearkat
Quote:
Originally Posted by nubby105 View Post
Bearkat, do you have the channel art on 43?
Yes, I have the channel art on 43.xx.xx although I always have it off as I would rather see the song info instead.
07-03-2014 08:20 AM
blueman9
Quote:
Originally Posted by Bearkat View Post
Thanks for clarifying that blueman9. I am still running version 43.xx.xx, haven't found a need to upgrade to 50.xx.xx yet and since there is no file out there to revert back to 43.xx.xx I am hesitant to do so until I need to.
I agree, sounds like you have the best of both worlds.
07-03-2014 07:03 AM
nubby105
Chanel Art

Bearkat, do you have the channel art on 43?
07-02-2014 03:23 PM
Bearkat Thanks for clarifying that blueman9. I am still running version 43.xx.xx, haven't found a need to upgrade to 50.xx.xx yet and since there is no file out there to revert back to 43.xx.xx I am hesitant to do so until I need to.
07-02-2014 02:53 PM
nubby105 @blueman9 I have a 2011 WK2, also updated to 50.x.x and have the same layout.
07-02-2014 01:59 PM
blueman9 Hey guys, for some clarification on the info pictures I looked at what my 2012 430N RHB has, and the layout is different than bearcats, but you can still get the same info. This is what I see.




So instead of pressing on the three dashes you just have to press the "Info" button.

BTW this is in 50.xx I have already re-upgraded after a successful installation. Mine worked out the same way as bearcats, with the failed message.
07-02-2014 01:45 PM
Bearkat
Quote:
Originally Posted by nubby105 View Post
They may have given up on the 430 now that they have switched in the 2014s
The 430 nav unit is still available in the 2014s as is the 730 nav unit.
07-02-2014 10:09 AM
nubby105
Quote:
Originally Posted by Bearkat View Post
I'm thinking that since the maps are different that it may require a new system update to get them working. Maybe we will see a 6x.xx.xx version coming soon. Just my guess though I could be wrong. It does happen from time to time.
They may have given up on the 430 now that they have switched in the 2014s
07-02-2014 09:42 AM
Bearkat I'm thinking that since the maps are different that it may require a new system update to get them working. Maybe we will see a 6x.xx.xx version coming soon. Just my guess though I could be wrong. It does happen from time to time.
07-02-2014 09:37 AM
nubby105 Still no one has gotten 2015.10 working?
07-02-2014 09:18 AM
Bearkat
Quote:
Originally Posted by zxsix View Post
2013 430N RHB.
Downgraded to version 33.
Insert thumb drive with 2004.10 files on it and it just says please wait, reading files for over an hour. Never gets beyond that.
Here are a few notes on how to get this to work:
  • Make sure that you are using the full North America maps, not just the US.
  • Make sure that the thumb drive is formatted in FAT32 not NTFS.
  • On the thumb drive, create folder named "Garmin".
  • Copy gmapsupp.img into Garmin folder.
  • Rename gmapsupp.img to gmapprom.img <-- IMPORTANT (lower case and yes it matters).
  • In the “Garmin” folder create a folder called "JCV"
  • Copy the junctions file into “JCV” folder. You MUST use the correct matching junction file otherwise the junctions WILL NOT WORK.

Here is a list of the correct Junction Views files for a specific map version.
2014.10 - D3060100A.JCV
2014.20 - D3060110A.JCV
2014.30 - D3060120A.JCV
2014.40 - D3060130A.JCV
2015.10 - D3060140A.JCV

If following this and it still hangs on reading files, I would try a different thumb drive.
07-01-2014 10:55 PM
zxsix 2013 430N RHB.
Downgraded to version 33.
Insert thumb drive with 2004.10 files on it and it just says please wait, reading files for over an hour. Never gets beyond that.
06-30-2014 02:31 PM
Bearkat My radio is a 2013 430N RHB running the 43.xx.xx version if the system software.
06-30-2014 12:02 PM
nubby105
Radio Model

@Bearkat

What Radio is that?

My 430N RHB doesn't show the arrows on the Left side like yours. Mine are on the bottom. I will look later to confirm if I have the 3 lines (menu)
06-30-2014 11:26 AM
Bearkat Also, I used the full North America maps and full screen junction views. The total size on the thumb drive was 2.87 GB (3,092,474 bytes) and as I mentioned only took ~45 min using a 2-3 year old SanDisk 16 GB thumb drive formatted to FAT32.
06-30-2014 11:23 AM
Bearkat I hope these screenshots help anyone having issues.
06-30-2014 11:19 AM
Bearkat First:

Press the MENU button on the right side to get to this screen and click on NAV SETUP.


Then press MAP


Then click on the menu bars in the upper left corner of the screen


Then click on INFO


And viola!


Second:
The files were like this organized on the thumb drive like this.
Garmin\gmapprom.img
Garmin\JCV\D3060130A.JCV
06-30-2014 09:51 AM
RandomMcFly
Quote:
Originally Posted by Bearkat View Post
I was able to successfully upgrade my maps to the 2014.40 version this weekend. My 2013 RHB unit is still running the 43.xx.xx and I didn't downgrade or upgrade the unit for this update. I put the maps (full North America NT 2014.40) & junction views (D3060130A.JCV) files on a FAT32 formatted thumbdrive. I turned the key to the accessory position and inserted the thumb drive into the front USB port. Took about 3 min to read the files off the drive and find a map update. I clicked yes to install the update and overwrite the old maps and it told me it could take 2+ hours to complete. It actually only took about 45 min to complete. It said that the PND update completed and I clicked OK. Then it told me that the map update was not installed correctly and I clicked OK. I then verified that the new maps did in fact install correctly and they did. All is good!!! Now if someone can get the new 2015.10 maps to install. I'm thinking that it will take another new system update for this to work but we will see. Started Finished Seems you can ignore this message New map install verified
Great! Two quick questions: how did you access the screen in that last pic to show what version maps you installed?

Also, did you just place the two files by themselves on the USB drive? Or were they in the respective GARMIN and JCV folders?
06-30-2014 09:49 AM
nubby105 @Bearkat
How did you get to that last screen? (map version)
06-30-2014 09:31 AM
Bearkat I was able to successfully upgrade my maps to the 2014.40 version this weekend. My 2013 RHB unit is still running the 43.xx.xx and I didn't downgrade or upgrade the unit for this update. I put the maps (full North America NT 2014.40) & junction views (D3060130A.JCV) files on a FAT32 formatted thumbdrive. I turned the key to the accessory position and inserted the thumb drive into the front USB port. Took about 3 min to read the files off the drive and find a map update. I clicked yes to install the update and overwrite the old maps and it told me it could take 2+ hours to complete. It actually only took about 45 min to complete. It said that the PND update completed and I clicked OK. Then it told me that the map update was not installed correctly and I clicked OK. I then verified that the new maps did in fact install correctly and they did. All is good!!! Now if someone can get the new 2015.10 maps to install. I'm thinking that it will take another new system update for this to work but we will see.

Started



Finished





Seems you can ignore this message



New map install verified
06-30-2014 08:58 AM
cent628 Just to let you know I installed 2015.10 in my 2012 Nissan Frontier Pro X with a kenwood dnx radio yesterday, it worked fine, but would not install in my 2014 Jeep Wrangler. On kenwood you just place the files on a sd card and change them out, no firmware changes or anything.
06-29-2014 03:33 PM
cent628 Has anyone tried to update to the 2015.10 version of north america garmin maps? i downgrade to 33.xx then tried to install maps. Keep getting an error stating "map update not installed successfully xxxxxx"
This thread has more than 30 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:59 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC