Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Won't Idle

Join Wrangler Forum Today


Thread: Won't Idle Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-29-2013 12:50 PM
c5wagner
Quote:
Originally Posted by thresher_593 View Post
It was the air control valve. Took it apart and cleaned it and it started an ran. I'll replace it before I button this thing back up.

Thanks for the tip.
No problem, happened with my old 93 cherokee
08-28-2013 09:32 PM
thresher_593 It was the air control valve. Took it apart and cleaned it and it started an ran. I'll replace it before I button this thing back up.

Thanks for the tip.
08-27-2013 12:27 PM
c5wagner Old gas maybe? You could also take off the idle air control valve and clean it(google for help)
08-27-2013 08:55 AM
AllMudd Pull the codes with the "key trick" and go from there. Maybe you disconnected something that was needed? Could be as simple as a vacuum hose/line.
08-27-2013 08:32 AM
thresher_593
Won't Idle

I've been prepping my '94 YJ for paint so I have all the fenders, doors, tailgate, etc. removed. The interior is stripped, no seats in and the dash is loosened but not removed. I hadn't run it since about the 4th of July (been putting a roof on the house & garage) so I tried to start it up last night. It will start but won't idle. Runs just fine as long as you hold the gas pedal down. I'm thinking maybe fuel pump? Anyone else care to hazard a guess? it's a '94 with the 4.0 and TBI. Since I have had it it seems like it cranks a little longer than it should to start. Anyway, any suggestions as to where to start are welcome.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:14 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC