Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Tech Forums > General Jeep Discussion > YJ Clutch issues

Join Wrangler Forum Today


Thread: YJ Clutch issues Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-24-2013 04:15 PM
jjarvis Done fixed!
09-11-2013 11:02 PM
jjarvis Yeah, that's the route I'm going. I'm tired of chasing a phantom.
09-09-2013 02:33 PM
jokerchief462 I know it sounds impossible that is what I experienced. I did the external mod to fix it.
09-09-2013 11:37 AM
jjarvis My understanding is that the line could be sucking air without leaking fluid. Has anyone heard of this?
09-09-2013 11:25 AM
roadrunner58 The line is not going to correct your problem, unless it is cracked, broken and leaking brake fluid.
09-09-2013 09:18 AM
jjarvis If the slave were leaking then I would be low on fluid in the master right? I've been chasing this issue for a week now, I think I may have bad lines.
09-09-2013 09:16 AM
jjarvis I replaced the master already and I'm trying avoid changing the slave cylinder since its internal which means I would have to drop the transmission. My thought is that it's not the slave itself since it works fine for the first few miles when it's cold. I think my next step may be to replace the hydro lines from the master down. Thoughts?
09-09-2013 06:10 AM
western196611 Replace both master and slave cylinders. You can buy them as a kit and it's an east 15 min job. No bleeding required. It's what I did to mine to solve the same problems.
09-09-2013 05:56 AM
roadrunner58 The bleeder screw can not suck air or leak if it is tight. Your clutch master cylinder may be leaking internally causing your problem.
09-09-2013 12:44 AM
jjarvis FYI there are no leaks and the master isn't low on fluid. Has anyone ever had a issue with the bleeder fitting sucking air?
09-08-2013 11:35 PM
jjarvis
YJ Clutch issues

I'm in need of some advice regarding my clutch issues. I believe the hydraulics are jacked up. It's a 93 YJ I6. When it's cold it shifts fine but after a few miles it starts to shift hard and reverse is near impossible. It also works great right after I bleed the clutch. I have already replaced the master cylinder. Any advice out there on where to go next? Thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:36 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC