Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Could this be Angry Sparrow related?

Join Wrangler Forum Today


Thread: Could this be Angry Sparrow related? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-11-2009 12:50 PM
snwchris could be the joints... I never use AZ joint. You should make practice to use Spicer or the Napa Precision
10-11-2009 11:10 AM
jp'rs_peep'rs
Could this be Angry Sparrow related?

'06 X.... 31K.... no mods....

I'm a bit confused this morning....

I removed "Silvers" drive shaft approximately 2-3 weeks ago. I chose to rebuild it b4 the winter so as to have all points greasable.

When I went to get the U-joints it was Sunday and the only store at that time which had joints available in my area was AutoZone. All three joints have fittings and are made in USA.

I had to order the centering ball/flange from a local vendor and wait for it to be delivered. It to can be lubed at 2 points. They did not tell me the name of the manufacturer.

I put all of the components in via a vise and 8" c-clamp.
The install was tricky but went well.

Changed over to my winter tire/rim combo on Friday morning.

Yesterday on the way across town all of a sudden I start getting this loud screeching sound from the front end and I'm thinking it sounds like the passenger unitized wheel bearing squealing.
I stop lift the vehicle with the jack check to see if their is play or movement....nada, zip! take wheel off and no visible signs of trouble. Checked other side just to be safe. The noise gets louder and more pronounced the longer the distance and after about 1/4 mile driving. It goes away at idle and speeds up with increased pedal power. If I go into a store and shop and then go to leave it will be quiet for a mile or two then increases in sound as the wheels speed up.

Get back to the home front take out rebuilt drive shaft. Go for several mile ride. Quiet!

Come back home. Take apart the entire driveshaft and check for visible signs of wear. Nada, zip!
Put drive shaft back together. Install in "Silver". Go for several mile ride. No Noise!

What gives? Is it the AutoZone joints?
Is it the no name centering flange?
Nothing seems wrong.

I noticed that the tolerances on the joints and flange assembly seem sloppy in comparison to OEM, but nothing that would give that squealing, screeching sound.

C.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:52 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC