Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > heater core?

Join Wrangler Forum Today


Thread: heater core? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-01-2007 08:45 AM
Odhinn Fixed mine the day I previously posted but was watching it to make sure. The problem ended up being the check valve on the line next to the manifold. Unless you have already done this you might want to verify if the vent door/actuator arm for the hot and cold setting is even moving when adjusted. vacum problems is a good place to start, that one leaking check valve was causing my system to do some strange stuff.
01-26-2007 02:42 PM
dbwvu also I changed the thermostat when I changed the radiator adn flushed a month ago. thanks, db
01-26-2007 02:41 PM
dbwvu heater hoses are both hot but the overflow for coolant was somewhat low. What else can I look for?
thanks for the advice
01-26-2007 12:49 PM
mud707 jj
01-26-2007 12:43 PM
mud707 Sounds to me more like either your water pump or thermostat might be bad. The problem you describe is usually what happens when one of the 2 go (your engine heats up but since no fluid circulates through the engine and heater core you don't get heat inside the vehicle.) probably the only reason you get heat for a little bit whenn you turn it off then back on is the fluid in the hoses will still warm up a little from just the heat under the hood, but when you turn it back on the fan cools it down real fast since it wouldn't be near as hot as normal. I would start by replacing the thermostat first if you supect this to be your problem or both at the same time. takes about a hour for someone mechanically skilled probably 2 for a newbie.
01-26-2007 06:31 AM
Odhinn Could be an actuator. I think there are several technical service bulletins for the Heating/ac system on your year of jeep. My 02 has a similar problem that I found on the TSB's and am going to check mine out tomarrow.
01-26-2007 03:55 AM
binaryking
Quote:
Originally Posted by dbwvu View Post
the vents do work the cool air will come from the floor vents and the dash vents but there is little air coming from the defroster when it is selected. coolent fluid level you mean?
Yup, check your coolant level in the overflow tank.
01-26-2007 12:39 AM
dbwvu the vents do work the cool air will come from the floor vents and the dash vents but there is little air coming from the defroster when it is selected. coolent fluid level you mean?
01-25-2007 11:56 PM
AzTJ could be the heater control valve, check it under the hood to see if the vaccum line came off or cracked. The heater should still work if the core is leaking, checked the fluid level latly? Do you hear the vents opperating when you adjust the vent style(head/feet/defrost)?
01-25-2007 11:47 PM
Dare2BSquare Unless you flushed some gunk into your heater hoses and they are clogged up... ?
01-25-2007 11:28 PM
dbwvu
heater core?

My heater blows only cool air, even at operating temp. I turned the ac on for a few seconds, then back to heat and is helped for a few minutes but cooled off again. I changed the radiator not long ago and flushed.. didn' t seam top help much either. Also if it was the h-core would it be leaking?

db 97 4.0 MT

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:04 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC