Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > 4wd still engaged in 2wd

Join Wrangler Forum Today


Thread: 4wd still engaged in 2wd Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-30-2013 11:17 AM
Blastek you also have to release the tension in the drive train before it disengages. if you lift off on the throttle, it usually does it.
09-30-2013 11:08 AM
dawhitesJKU Got it! Thanks guys. You saved me a trip to the dealer. I disengaged and started turning...next time I know to roll it as I never had this happen when I went off-road.
09-30-2013 10:30 AM
Afmcronnie You can use 4wd on pavement, just don't try turning. I go to 4H at a stoplight that's at the bottom of a hill, if its raining.
09-30-2013 10:22 AM
Tweak Not sure if I am missing a joke here but you shouldn't be driving on pavement in 4
09-30-2013 10:12 AM
kjeeper10 Flat ground and you need to roll for the 4wd to engage and disengage. Just shifting the lever won't do it always.
09-30-2013 10:00 AM
dawhitesJKU
4wd still engaged in 2wd

As the title says...
I was mall crawling yesterday.

I couldn't go through the parking lot island on 2wd without burning rubber so I put the jeep in 4wd. After that, I came to a complete stop and put it back in 2wd. (No 4x4 indicator light)

I started to turn the jeep and felt that 4x4 was still engaged. I then engaged 4wd, then back to 2wd again....same symptoms. (No 4x4 indicator yet it felt as if 4wd was still engaged)

Turned off the jeep and turned it back on and all was fine.

Thoughts?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:18 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC