Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > New Jeep Owner

Join Wrangler Forum Today


Thread: New Jeep Owner Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-26-2005 01:35 PM
Gussdog Thans guys, it seems now after over 700 miles its getting smoother on the shifting . Will keep and hear on it.
David
11-26-2005 01:33 AM
hmenker
Automatic Transmission

If your transmission fluid level is okay, it can be simply a unique quirk to Jeep automatic transmissions that I've experienced as well. I have always had sticks and our other Jeep is a stick. But, I have a 2004 Unlimited which only came with an automatic in that introductory year. I know what you're talking about with the hard shift when cold. Over the course of time the tranny seems to have settled in and it's as smooth at this tranny will ever be (I have about 15,000 miles on it). I live in the Appalachian Mountains of Western Maryland and have found the overdrive is also a bit of a pain as it is constantly seeking to down shift driving the terrain. When it does that it is a very hard shift. I solved the issue by simply turning off the overdrive unless I'm on flat roads. Might give that a try as well.
11-23-2005 09:22 PM
MR.CLIFFORD you can always over fill. Pull out your manual and follow the instructions for checking the fluid level. You should let start it and let it run for awhile plus you always check the fluid level in nuetral.

Give it a shot and see what's up
11-23-2005 06:57 PM
Gussdog Hi, guys thanks for the replys, I checked the trans, oil lever while it was cold and it shows to be way above the mark where it says level when Hot, could it have to much fluid in the transmission, I know there is a cold mark and hot mark on the dip stick. Thanks
11-23-2005 01:47 PM
khenderson yeah, definitely start with the fluid levels to make sure they are right. if that's not the problem then i'd take it in to get it checked out. especially if it's under warranty.
11-23-2005 11:18 AM
MR.CLIFFORD check the fluid. Wouldn't be the first time I read about a new jeep missing lube.
11-23-2005 09:50 AM
amerijeep Something doesn't sound right, but I have no experience with an automatic and what the quirks of it are. Better get it checked to be on the safe side. Maybe you can get them to toss a 6 speed manual in there for you.

Congratulations on your Jeep. If you get a chance, put some pictures up of it. I'd like to check it out.
11-23-2005 04:27 AM
Gussdog
New Jeep Owner

Just bought a 2006 Jeep Wrangler Golden Eagle Add. The problem is that when the automatic transmission shifts from 1st into 2nd it hits real hard, does this the first few miles or until it warms up. Havent returned it to the dealer yet just would like to know if there is something I might be doing wrong. Thanks for any replys

Gussdog

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:41 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC