Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Problems with my vents

Join Wrangler Forum Today


Thread: Problems with my vents Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-09-2010 11:43 AM
tequila1pint Mike, just wondering if you fixed the problem?
01-06-2010 05:46 PM
oranjeep I also had this problem, the vacuum line runs very close to the battery at one point, the line got pinched and put a hole in it. This was a dealer fix at no charge because they know it's a common problem.
01-04-2010 08:23 PM
MikeMTJ Thanks for all the solutions, I'm going to give it a go tomorrow in the AM. Sounds like an easy job, which is wath I am looking for..but who isn't!
01-04-2010 08:09 PM
motoguy450r i'm guessing one of your problems is the plastic clip on the cable that controls the damper is broke, passenger side right under dash. zip tie it on and forget the clip.
01-04-2010 03:24 PM
tequila1pint Check under the hood first. Lookat the valve cover on the drivers side. There shold be a vaccuum hose coming off there. Trace it up to the fire wall and look for any signs of the hose coming off. Usually it's right at the valve cover. Reconnect any of those hoses and you should be good. Your center vents are actuated by the vaccuum hose.
01-04-2010 08:04 AM
AdventureMyk Ughh.. I had/have both problems. The HVAC system is very simple and the resistors in your fan speeds fail. (I lost #3 but the others worked fine). I found a used HVAC controller for $20 and it took about 15 minutes to stop it.

Does your air direction change if you roll off the gas at speed and stay in gear? That's a vaccum leak and what I have. I just have no idea how to chase it down to find out where it's coming from. The little poltergeist in my ducting picks and chooses when and where it wants to blow the nice hot air. The higher the speed/pressure the more likely it defaults to the defrost.

Yours may be jammed but if it's moving at all it's probably vaccum. Good luck on the fix! (btw, the HVAC replace is very, very easy!)
01-04-2010 07:43 AM
s3nt3nc3d You have 2 separate problems...first you need to replace your blower resistor. That will give you all your speeds back. Second, the little door that switches over to your blowers is busted, jammed, or something. I had this problem when I bought my Jeep, only defrost worked...dunno exactly how they fixed it, but I was told it was a pretty quick and simple fix.
01-03-2010 11:24 PM
MikeMTJ
Problems with my vents

Hey guys,

The vents that swivel and blow air in your face, and the ones on the floor have all stopped working. The only vent that does work, is the one that blows straight on the window. The first and second speed don't do anything. It's a 2005 TJ sport....and it's gettin' pretty cold here in ohio. Anyone have any problems like this?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:17 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC