Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > A little snow and cold and jeep goes crazy

Join Wrangler Forum Today


Thread: A little snow and cold and jeep goes crazy Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-07-2010 08:33 PM
BeerMonkeY i had ice break off my sensor on my rear wheel last winter, did all the same thing yours is doing
01-06-2010 07:20 AM
jpdocdave ^ just joshin anyway.
01-05-2010 10:19 PM
crash2000
Quote:
Originally Posted by jpdocdave View Post
i wonder why that guy in the first response didn't think of that?
I was backing up your reply...

I'll see you , and double it
01-05-2010 09:44 PM
jpdocdave
Quote:
Originally Posted by crash2000 View Post
people, the warning lights are from the abs sensors, clogged up with snow and ice, i'm having this problem right now in my car...

the other issue is snow and ice built up, inside the wheel rim, causing your balance to be off, again, you neet to bust up the snow on the inside of the rim...

i wonder why that guy in the first response didn't think of that?
01-05-2010 09:40 PM
crash2000 people, the warning lights are from the abs sensors, clogged up with snow and ice, i'm having this problem right now in my car...

the other issue is snow and ice built up, inside the wheel rim, causing your balance to be off, again, you neet to bust up the snow on the inside of the rim...
01-05-2010 06:54 AM
KnottyBuoyz
Quote:
Originally Posted by Ronin View Post
Oh if anyone has had any similar problems, or any suggestions I would appreciate it
Likely snow & ice built up on the inside of the wheels. Get it in out of the cold and let it thaw out. Chances are your vibration will go away!
01-05-2010 06:54 AM
h2otoo
Quote:
Originally Posted by Ronin View Post
I haven't had that problem yet....Recently we got over 33 inches of snow. Driving around through the snow was no problem but now when I hit 55 MPH it feels like one or two of my wheels are going to fall off!! I'm not quite sure what caused it, and it has gone away somewhat now at 65 it is a very very bumpy ride and vibrates horribly. Not sure what caused this, but hopefully its a simple fix since my balance weights are still on the rims, and the lug nuts are tight.

Oh if anyone has had any similar problems, or any suggestions I would appreciate it
Pretty much same thing happened to me after the first good size snow. Just going downtown and felt like the wheels were going to fall off. Got home and knocked all the ice off the wheels and all was well. Next day took it on a 500 mile trip with no problems. Give the ice the boot!

Bob
01-05-2010 06:46 AM
Ronin I haven't had that problem yet....Recently we got over 33 inches of snow. Driving around through the snow was no problem but now when I hit 55 MPH it feels like one or two of my wheels are going to fall off!! I'm not quite sure what caused it, and it has gone away somewhat now at 65 it is a very very bumpy ride and vibrates horribly. Not sure what caused this, but hopefully its a simple fix since my balance weights are still on the rims, and the lug nuts are tight.

Oh if anyone has had any similar problems, or any suggestions I would appreciate it
01-04-2010 07:56 PM
USAntigoon
Quote:
Originally Posted by jpdocdave View Post
they do, its called yj
That's a good one....
01-04-2010 07:30 PM
jpdocdave
Quote:
Originally Posted by USAntigoon View Post
I wish they had a "delete all that electronic crap" option ... just barebones...
they do, its called yj
01-04-2010 05:53 PM
USAntigoon
Quote:
Originally Posted by jpdocdave View Post
........................
i'm so glad none of my jeeps have all that crap.
I wish they had a "delete all that electronic crap" option ... just barebones...
01-04-2010 05:41 PM
mudbugjeep Yeah and here I was bragging and showing off to my norhtern family about the jeep and there like aww look at the christmas lights on your dash
01-04-2010 05:23 PM
KnottyBuoyz I've had similar problems with other vehicles. Moisture can wreak havoc with electrical connections. On my IROC I had to take every connector apart and put some diaelectric grease in each one to keep the moisture out. My Jimmy was the worst. I never did figure out what was causing those kind of problems with it. So far my JK hasn't seen any problems like that and I was driving it through snowbanks for fun!
01-04-2010 05:19 PM
jpdocdave one possible theory is ice or snow getting packed into a tone ring, the part the abs sensors read to determine each wheel speed. if the sensor gets irratic info, it turns all that junk on signaling there's a problem. just one of many possibilities, there also may still be an intermittent problem and it may happen again.

i'm so glad none of my jeeps have all that crap.
01-04-2010 04:22 PM
mudbugjeep
A little snow and cold and jeep goes crazy

So I was in Kansas over the holidays enjoying some white fluff , no offroading to mention just driving to sledding spots liquor stores etc . So the 3rd mornig I get into my jeep start it and 3 lights on dash panel will not go off , BAS , AntiLock . TCP ( not the normal one this one is located right above BAS warning light) I tryed everything to get these to go off nothing worked . Next day get in jeep warning lights are off , driving down freeway with cruise control on , theses lights come on again cruise automatically goes off . This happend during my whole trip . Drove home to louisiana thoses lights would come on and stay on for hours then go back off out of the blue . Since being home in Louisiana in warmer climate it has not happened again . Has any have a clue whats happening or has had this happen to them

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC