Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > 1990 wrangler hard start (carb)

Join Wrangler Forum Today


Thread: 1990 wrangler hard start (carb) Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-13-2010 09:41 PM
scott howard Have you done the nutter bypass yet if not that is your first thing to do.
Then set the timing at 8 degree's.
Make sure your choke is working and if it is your carb is most likely a little lean
and a lean mixture will make for hard cold starts.
If you have no stumbling or rough running once warm i would say you dont have vacuum leaks.
and with the weber carb you only need 3.5 pounds of fuel pressure so i assume you have a regulator for that,

But first do the bypass , set timing , new plugs, adjust air mixture and that should do it.

give me a call if you need more help

scott howard
940-923-8118
showard@xanadoo.com
01-13-2010 09:19 PM
Fweaky Choke working?
01-13-2010 08:53 PM
sps
1990 wrangler hard start (carb)

I have a 1990 Wrangler 4.2L (weber carb) that takes about 4 cranks to start with cold engine. I replaced the fuel pump (mechanical) and fuel filter, plugs, wires. It seems like the fuel does not reach the carb?? I pump the gas 3x before starting....still no go. Once it starts up it runs great right away. If it sits for a day, it goes back to 4 long cranks again. Any ideas??

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 01:33 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC