Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Lost 5th Gear but Clip is still there.

Join Wrangler Forum Today


Thread: Lost 5th Gear but Clip is still there. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-29-2010 07:40 PM
duaneduanet What is needed to convert from AX-5 to AX-15? What parts and mods?
01-29-2010 03:24 PM
punkafi888 doesnt make scence then it would be all the gears and even more of a problem in 1st, i say ya just swap it over to a ax15. and it sound like you lost a sincro.
01-27-2010 12:04 AM
duaneduanet I have the same problem with my 1995 YJ. No 5th gear and when I press the clutch in it makes a squealing sound. I put it in the shop today for them to look at. They are currently thinking it is the slave cylinder. But they haven't puled it apart yet.
01-21-2010 09:12 AM
morphious could it be the shift for not letting it go in
01-21-2010 01:26 AM
YJ95Wranger i have the same exact problem on my 95. i would really like to know what going on.
12-19-2009 07:07 PM
metalhauling
Lost 5th Gear but Clip is still there.

I ran into a problem shortly after I bought this 90 Jeep Wrangler back in Feb. It has the 4 cyl and the ax-5 transmission. In April I lost 5th gear while driving down the highway, I have just used 4th since then and started researching what could be wrong. I figured it was the c-clip on the shaft that holds the 5th gear in place. Finally I got some time and started tearing it down last night and found out the c-clip was still there and 5th gear was still in place. What could the problem be? No 5th gear an no broken clip.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:10 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC