Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > tranny woes

Join Wrangler Forum Today


Thread: tranny woes Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-08-2005 12:56 PM
Rawkon no but it just clunks and slams into gear. after it warms up its fine.
funny hting is after the first time it went in, they gave it back saying everything was in spec.
12-07-2005 05:40 PM
1BLKJP I would say that it's seriously out of adjustment. With the shift points that messed up. When you go to put it in gear either drive or reverse does it take a couple seconds for it to engage?
12-07-2005 03:27 PM
Rawkon
tranny woes

Hey guy my tranny has been acting up and this will be the third time taking it in. 2002 TJ X auto 4.0

When its cold and you shift it into gear, it goes "BAM" and shifts in pretty hard.

Once its in gear i can do about 10mph without toughing the gas pedal.

driving long distances will heat up the trans where it feels like the heater is on.
its blown a seal once.

going to pass someone is a joke. it drops gear and finally starts to accelereate and at 4k maybe a little over 4k the jeep bucks like its hitting the rev limiter, and then finally shifts out. a stand still acclereation is fine though.

Im thinking the pump is most of the problem. oh does anyone else get a really rough idle when its cold like aroun 40 degrees or below??? what do you guys think??? I know I know i shoulda bought a stick, but my wife primarily drives it. and she didnt want a stick.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:23 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC