Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Check engine light

Join Wrangler Forum Today


Thread: Check engine light Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-15-2010 11:01 PM
01bud catalyst below threshold means your catalytic converter is not working efficiently. and is probably no good. that sensor only checks cat efficiency.
04-15-2010 10:36 AM
Tjrunner they may not remove it but you may get them to "gut" it what " the man" cant see cant hurt you
03-16-2010 10:49 AM
mrcarcrazy
Quote:
Originally Posted by FrankTheTank View Post
yea i know but im one of those people i hate lights but yea i can ignore it and see if it goes away, thinking of haveing my muffler shop guy take out the cats anywyas and gettin a super chips tuner and just tune the post cat 02 sensors out anyway...did it on my 04 GTO just left the pre cat sensors and tunes our the post cat because it had cat less mids
Good luck. Any reputable muffler shop will not remove a healthy Cat. as the Gov't. will charge them a large Fine if caught.

And there is no Tuner that will do a damn thing for the 4.0L we have, well this is true until you have F.I.

Your LS series GTO is quite a different beast than the Jeep.
03-16-2010 10:18 AM
s3nt3nc3d I've heard running a lot of additives (ie Gumout) can cause problems with O2 sensors and I'm thinking even problems with the cat itself (clogging it)...so yeah, if your engine is still running fine then chances are your cat isn't clogged and one (or both) of you O2 sensors are goners.
03-16-2010 09:48 AM
FrankTheTank
Quote:
Originally Posted by Gonda View Post
I would ignore it for a while. My came on after I first bough my Jeep. Took a few long drive cycles to get it to stop coming on. If it is No 2 sensor it does not effect running, just there for emissions anyway.
yea i know but im one of those people i hate lights but yea i can ignore it and see if it goes away, thinking of haveing my muffler shop guy take out the cats anywyas and gettin a super chips tuner and just tune the post cat 02 sensors out anyway...did it on my 04 GTO just left the pre cat sensors and tunes our the post cat because it had cat less mids
03-16-2010 05:10 AM
Gonda I would ignore it for a while. My came on after I first bough my Jeep. Took a few long drive cycles to get it to stop coming on. If it is No 2 sensor it does not effect running, just there for emissions anyway.
03-16-2010 02:35 AM
FrankTheTank yea ran it to empty and filled it with regular and its at a 1/4 tank now i reset the code today and it didnt stay off...
03-16-2010 02:22 AM
Fweaky Have you filled it back up since?
03-16-2010 01:56 AM
FrankTheTank
Quote:
Originally Posted by Jerry Bransford View Post
Sounds like maybe a bad 02 sensor.
yea figured that geuss ill get one and see...well its my fault i dumped 2 bottle of gumm out in it the other day before reading how many galons it treats.(21g/per bottle)....after that about a day of running on that the check engine light started its thing
03-16-2010 01:33 AM
Jerry Bransford Sounds like maybe a bad 02 sensor.
03-16-2010 01:31 AM
FrankTheTank
Check engine light

Check engine light code reads: Main Catalys Bank 2 below threash hold...ideas i have cleared the code three times comes back on with in 10-20 miles? should i deal with it or just ignore the light? Any experiance with this type of code?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:25 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC