Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > instrument panel lights and rear lights are out

Join Wrangler Forum Today


Thread: instrument panel lights and rear lights are out Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-19-2010 08:48 AM
UABYJ94 Get one from an early 90's model S-10. We share the same steering column and alot of other parts that alot of different manufaturers used in their vehicles.
08-17-2010 05:33 PM
booboy75
Quote:
Originally Posted by Kommy000 View Post
Hmm, got wrong dimmer switch. Checked Autozone and Napa parts nobody has dimmer switch for jeep or can even find one to order. I brought the old one and at most they were able to find official name Rheostat Switch but nobody was able to find this part to order.
I feel like I'm in twilight zone. It's a simple part , why can't I find it?

I have that problem two months ago. It could be your switch like someone else said. I took my light switch apart from the dash and clean the terminals and hook it back up and it came back on. Happen to me yesterday while driving again. I reach my fingers behind the switch and push the terminals connections together. The connections get loose from bouncing around. Replace your switch or check your connections on the switch. I have a 89 also
08-17-2010 05:11 PM
Travis91 in my 95 im having a similar but oposite problem i dont have brake lights but my tails work and my relay is buzzing but when i turn my lights on or turn dash lights off it stops buzzing and my relay for that is under the center of the dash by my radio, but i dont think i have a relay problem
08-16-2010 02:46 PM
UABYJ94 Take a meter and verify you are getting power thru the 5amp fuse(10) to the guages from the dimmer switch for the dash lights. If not then check to make sure power is coming the headlight switch to the dimmer switch. Should be a blue wire feeding the dimmer from headlight switch and a pink/orange wire feeding the gauge lights from the dimmer.
Check the mounting bolts for the tail lights, that's where they get the ground.
08-16-2010 01:58 PM
Kommy000 Hmm, got wrong dimmer switch. Checked Autozone and Napa parts nobody has dimmer switch for jeep or can even find one to order. I brought the old one and at most they were able to find official name Rheostat Switch but nobody was able to find this part to order.
I feel like I'm in twilight zone. It's a simple part , why can't I find it?
08-13-2010 08:42 PM
Kommy000 Ok, I changed all the fuses and 2 relays under the hood, the one was horn relay and that works so didnt bother changing. Also changed big 30 amp circuit braker on the fuse panel. the old one was 5.2 amp for some reason.
Anyways, thought I had my lights working on the back, checked now at night and nope, no instrument panel lights and no rear lights just brake and back lights. Light bulbs are not burnt out.
Got my replacement dimmer switch, will change it my next day off, hopefully it will fix everything. Funny thing... I swore I saw my rear lights work right after I did all the work, so not sure if it was all in my head or they did work for a little while, so why not now. There was no rain, I didnt drive it. Sigh.....
08-12-2010 10:17 PM
madrnch my 93 had the same problem i had to replace the switch
08-12-2010 08:18 PM
Kommy000 Yea, I checked all the clear fuses and they all ok. There is one fuse all the way in the bottom row middle that has metal cover, cant see if its good or not. I think its 30 amp one. I will change all of them anyway.
What are those 2 relays right next to the battery under the hood? I'm thinking about changing them too just in case.
Also I see 2 round relays on top row of the fuses but I think those are hazard lights and turn signal lights which work, just no clicking sound. Don't know if it makes a difference.
Maybe I should just change all of them and all of the fuses just in case. Will try tomorrow...
08-12-2010 12:37 AM
jeepr Fuse or relay probably a fuse though, the same thing happened to me when I had an 89 easy fix though at least... hope that helps.
08-12-2010 12:13 AM
FNjeep Now *that* sounds like an interesting story Vaultzz.
08-11-2010 09:05 PM
Vaultzz or just pry off the relay cap, I tried to pull the starter relay on my YJ and the plastic cap just ripped off and I saw the inside all burned
08-11-2010 08:58 PM
FNjeep That certainly sounds like a relay problem Kommy000.

The tricky problem with relay's, is that they can be difficult to see if they've gone bad with a visual inspection. With most fuses, you can look for burn marks, but since relay's are in a little box, you can't always be sure.

Start popping out relays until you find the correct one causing the problem, or spend $30 dollars or so and replace them all.

Either option, let us know what happens.
08-11-2010 08:25 PM
Kommy000
instrument panel lights and rear lights are out

Hey guys, was wondering if its something obvious I'm missing.
My 89 Jeep Wrangler Islander got only bikini top so after a heavy rain my instrument panel lights went out. All the gages are working and turn signals and check engine but the light behind instrument panel not working.
I thought it was a fuse and checked all of them under the dash and they seem working. I also saw two black big ones relays? fuses? next to the battery under the hood. Not sure what they are.
Suddenly now I also noticed my rear lights are out. Brake lights and backing up lights working but not regular ones. When I turn on the headlights, they work but no instrument panel lights or rear lights. I dont think the bulbs are burned out.
Any ideas? I can't drive now this jeep at night because I'm afraid of getting a ticket without the rear lights, so I'm trying to fix this asap.
Thanks for any help you can provide.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:12 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC