Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > Water leaking through Bestop

Join Wrangler Forum Today


Thread: Water leaking through Bestop Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-12-2014 09:24 PM
fljeepunlim The plastic lips are part of the bestop door surrounds. Also, I am going to try the weather stripping. I put a new top on as well which appears to fix most of it. I followed the bestop YouTube video install which was a ton easier! In addition I installed the header first.

we shall see. Btw, the guys at Morris 4x4 and Bestop were really great about exchanging the top. I highly recommend both!
01-11-2014 08:32 AM
daggo66 What is that plastic piece sticking up above the door in the pictures on the right? I know nothing of the NX top, but for stock tops the door surrounds should be inside the top. Is it possible that you reversed the right and left door surrounds?

Also on stock tops there is weather stripping in the front corner of the door surround on each side. When that becomes damaged or missing, it can easily be replaced by regular half inch foam weather stripping from Home Depot.
01-11-2014 08:27 AM
chopperbobby I have had this top for my 2010 for two years not one leak. Except when we get extremely strong winds while driving get a little mist during gust. This is due to the cable flapping? Next to that love the top and no problems.

did you put the top on when it was cold and not sunny? The top needs to stretch.

I don't think it matters if you install the front or back 1st. when you use the sunrider I leave the back hooked up and close it with no problems.

Is the hook on the driver side fully engaged? Meaning the hook is seated onto the loop? I had installed mine once and the hook was not seated all the way on the loop. The top of the hook was caught 1/2 way on the hoop (not seated correctly) and when I was done it did not look right.
01-11-2014 07:10 AM
fljeepunlim
Quote:
Originally Posted by Toasty View Post
Looking at your pictures, there doesn't appear to be a gap between the header and windshield. Are you positive that's where its leaking from?
100% I put a hose on the roof and it was like a rain storm inside my jeep all coming from the driver side front corner.
01-11-2014 07:09 AM
fljeepunlim
Quote:
Originally Posted by Toasty View Post
When you installed the soft top, did you latch the header to the windshield first or did you hook the rear fins to the tub? Could make a big difference depending on the order you assemble. I know of a lot of people having issues closing the top because they leave the front latches for the last step. If bad hardware isn't the issue, try reassembling it out in the sun(the heat will help the material stretch out a bit). Leave the rear fins unhooked and lock the header into place first. After that, go to the back and hook the rear fins into the tub. You may notice that because you closed the front end first, the rear flaps may be a few inches short of reaching the tub. In that case, pull down slightly on the frame above with one hand, and then secure the fins with the other hand. Hope this helps.
Toasty it's funny you say that because I did install the back first! That's what the instructions said but the bestop install video says they actually changed the instructions. Now they tell people to install the header first. Bestop has been really cool about this is and is allowing me to replace the top. So I am going to reinstall the new top header first and let you know what happens.

Thanks!!
01-10-2014 10:54 PM
Toasty Looking at your pictures, there doesn't appear to be a gap between the header and windshield. Are you positive that's where its leaking from?
01-10-2014 10:53 PM
Toasty When you installed the soft top, did you latch the header to the windshield first or did you hook the rear fins to the tub? Could make a big difference depending on the order you assemble. I know of a lot of people having issues closing the top because they leave the front latches for the last step. If bad hardware isn't the issue, try reassembling it out in the sun(the heat will help the material stretch out a bit). Leave the rear fins unhooked and lock the header into place first. After that, go to the back and hook the rear fins into the tub. You may notice that because you closed the front end first, the rear flaps may be a few inches short of reaching the tub. In that case, pull down slightly on the frame above with one hand, and then secure the fins with the other hand. Hope this helps.
01-10-2014 10:46 PM
fljeepunlim
Quote:
Originally Posted by daggo66 View Post
It's probably a problem with your header. It would be better to post pictures of yours, both inside and outside and maybe someone with a NX top can help you.
Here are some pics. Any thoughts?
01-10-2014 07:21 PM
daggo66 It's probably a problem with your header. It would be better to post pictures of yours, both inside and outside and maybe someone with a NX top can help you.
01-10-2014 07:13 PM
fljeepunlim The top doesn't close tightly with the windshield .. It's about a quarter of an inch off.. Can anyone upload a pic of their soft top connecting to thee windshield ? I just want to confirm that is the issue.
01-10-2014 05:26 PM
daggo66 Of course it's not normal.
01-10-2014 05:19 PM
fljeepunlim
Water leaking through Bestop

I woke up this morning to about Half Gallon of water sitting on the floor. I just put a Bestop NX on two weeks ago. I have a 2012 JKU. My buddy is trying to tell me this is normal with a soft top. Is it?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:04 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC