Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > 90 YJ Little Issue Accelerating...

Join Wrangler Forum Today


Thread: 90 YJ Little Issue Accelerating... Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-04-2010 09:49 PM
NavyAg I had similar problem with my 90 YJ with the 4.2. It turned out to be the engine misfiring caused by arcing within the distributor cap. I had a stock cap and rotor and all was fine as long as I was not putting any load on the engine. However when I tried to lug the engine or accelerate it strongly...lol..., it would buck until I down shifted. I did the Team Rush upgrade and it immediately made a huge difference. Just this mod alone eliminated all misfirings and problems lugging the engine at low rpm's. Do a google search and read how simple this mod is. I did mine with all salvage yard parts and probably spent a total of $20. Good luck in fixing yours.
09-04-2010 07:22 PM
minigfather OK...so me and my old man got to looking around the engine. We found a vaccum line that was dry rotted and off. cut a lil off put that on and the bogging accleration is gone...so im headin to autozone tomorrow to get some vac hose...
also found out that the hose for the gas filler neck is dry rotted and leaking gas when i fill it up...

SO CHECK YOUR VAC LINES....
09-04-2010 04:02 PM
minigfather does it do it the entire time if you push your pedal in more than half way. cuz if i push it in more than half way it does it the whole time......
09-04-2010 02:03 PM
Raithe79 My 94 always bucks when i push in the pedal. I just thought it was the nature of the heep
09-04-2010 01:40 PM
minigfather Come on....36 views and not 1 response...LOL
09-04-2010 08:35 AM
minigfather
90 YJ Little Issue Accelerating...

While driving when I try to push the gas pedal about half way or more it acts like its bogging and it kinda bucks a little bit. So I have to either down shift or let the pedal back out. It does it in all gears. Not sure if the carb might need messed with. It has the 6 cyl engine in it if that makes a difference.

Thanks in advance to anyone who replies...

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:58 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC