Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Transfer Case

Join Wrangler Forum Today


Thread: Transfer Case Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-12-2010 09:09 AM
MR53LFD35TRUCT Thank you tealj97! I can't believe I was too stupid to try that. I tried it yesterday and everything works great. This is a great community of people! Thanx again!
12-10-2010 05:35 PM
tealj97 I had the same problem out in the trail in my '97 2.5l. It had worked fine other trips but when i put in 4H the transfer case would start grinding in 2nd gear. 4L worked perfect.

I noticed that I had a habit of yanking the shifter into 4H, so by "feeling" the positions of the shifter in different ranges I noticed that when I yanked the shifter I always shifted a little past the engagement point. I tried slowly shifting up from 2H and right when I felt it engage into 4H I stopped. I started driving, 1st gear was good, 2nd was good, and so on

hope this helps
12-10-2010 05:08 PM
MR53LFD35TRUCT
Transfer Case

Does anybody have any idea why my Transfer case is not allowing me to stay in 4 wheel High? I have a 1998 TJ 2.5L with Automatic Transmission. This morning I was driving in the snow and I put it in 4H while in neutral. I pulled out of my drive and about a quarter mile down the road I started hearing grinding? Could it be my linkage? 2H and 4L work great, it's only 4H that's giving me problems.

Thanx

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 10:13 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC