Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Electrical Defugalties

Join Wrangler Forum Today


Thread: Electrical Defugalties Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-27-2010 04:21 PM
Dave K. Update: Found one roached/melted marker light connector on the right front which would account for the erratic turn signal function. not sure if fixing it will bring back back the rear lights and brake lights though--kinda doubt it . . .
12-27-2010 02:31 PM
Dave K. No, but I've been thinking about the ground issue still.

Just to be sure I swapped in my old light switch though and found I could do the same thing with moving the knob out just enough and all the lights would work including the fogs but it's just to about the marker light notch (anything beyond that and nothing except headlights. Also smelled something distinctly hot electrical--like I was letting the smoke out somewhere . . . . reinstalled the new switch and nada.

I crawled up underneath and looked around and found no ground wire location--anyone no where it is? It's pretty crispy up there so the chances of a bad ground are. . . . good! Are they just grounded to the body? Seems like a bad idea if so.

Thanks, Dave.
12-27-2010 02:04 PM
Atthehop Sounds like you have a bad ground somewhere. Do you have taillight guards installed.
12-27-2010 12:31 PM
Dave K. I wanted to also note that the reverse lights work but when reverse is engaged the tail light bulbs glow as well.
12-27-2010 11:11 AM
Dave K.
Electrical Defugalties

Okay, driving last night in my 98 TJ Sahara and the electrical menace begins:

1) The RH turn signal indicator stays on then flickers and goes out then comes back on and stays on.
2) I give the instrument pod a wrap think, you know, loose connection or just to say I had accomplished that task. Panel lights go out.
3) Looking at the gauges while driving by flipping on the interior light and even the headlights head south momentarily but come back.
4) Proceed to first exit and hit the RH turn signal which cycles very fast (faster than the LH) as if it is perhaps. . . . a ground?
5) Realize when I stop that I don't have brake lights, tail lights, panel lights, and fogs but I DO have turn signals.
6) All fuses checked and okay.
7) Start playing around with the light switch, pulling it out slowly and jigglin it a little (pardon the sexual tone here but I am getting effed by my Jeep at this point--12am, 20 degrees outside) and find that at one point on the switch everything comes back. Voila! Change the switch right?
8) Hit NAPA and get a switch, change it and still the same problems.

Okay, what sayeth everyone? I'm think of going back to a tailight ground as a have had a similar rapid blinking problem with an S-10 of old. The fact the headlight switch didn't solution the problem hasa me puzzled though . . . especially when I could get everything to work okay by manipluating the old switch (note that you could hear the relay clicking under the dash by the fuse panel when it hit the "sweet spot").

Anyway, new to the forum but not to the trials of Jeep ownership.

Thanks, Dave.

98 Wrangler Sahara
83 Jeep Scrambler Laredo
52 Willys M38
41 Willy MB

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 01:04 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC