Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > Community Forums > WF New Member Check In > Newbie - 2.5 Liter Blues

Join Wrangler Forum Today


Thread: Newbie - 2.5 Liter Blues Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-21-2007 09:06 PM
AzTJ hhhhhmmmmmm
06-21-2007 09:06 PM
Scottdog I have the tools to test it far better than AutoZone can. Cold or hot it is working fine. There is plenty of spark.
06-21-2007 08:57 PM
AzTJ Not untill they get hot I'd take it off and over to an AutoZone and have them hook it up to one of thier testers and run it a couple dozen times. If they get too hot they fail. But once they cool down they'll work like normal.
06-21-2007 08:54 PM
Scottdog Module tests fine. Plenty of spark.
06-21-2007 08:49 PM
AzTJ Wait, what about the Ignition Control Module?
06-21-2007 08:45 PM
AzTJ if it can start and run, the PCM should be fine... but damn, this is a tuffy.
06-21-2007 08:43 PM
Scottdog You never want to jump to the PCM but I'm leaning in that direction. Expensive part to be throwing at it without knowing for sure. It's like it forgot how to control the engine when it exits cold mode.

Unfortunately the local junk yards don't have one in stock. They would let me borrow it if they did.
06-21-2007 08:29 PM
AzTJ oh yeah - forgot about that.... damn I donno. Thats a stumper
06-21-2007 08:03 PM
Scottdog Pump is in the tank. Pump runs and produces the required pressure. Injector sprays as well. It won't run on an alternate fuel source either.
06-21-2007 07:57 PM
AzTJ Hmm... is the fuel pump in the tank or inline? It might be clogged along with the fuel filter.

After the jeep shuts down, try turning the key to the on position a couple of times and then try to restart it. If it doesn't start up I'm thinking it might be the pump.
06-21-2007 07:45 PM
Scottdog No chugging. Runs as if all is nomal then just shuts down.

Charging system is fine. Plenty of voltage.
06-21-2007 07:41 PM
AzTJ So no chugging when it runs? Hmm...there may be spark, but hows the chargin system(Alt & Battery)?
06-21-2007 07:16 PM
Scottdog When it does the 10-15 thing, it runs well. When it goes into the no start mode, sometimes it fires up for a second and quits. Sometimes it just cranks. The fuel pump runs and produces proper pressure. It won't run on carb cleaner either.
06-21-2007 06:55 PM
AzTJ Welcome!

When you say no-start, does it die on you or just wont start up after you've shut it off? Hows it running after you start it up?
06-21-2007 06:50 PM
Scottdog Thanks for the welcome. Hope I find some insite soon. With the 2.5 being so uncommon, components are too exspensive to throw at it on a maybe. No choice but to recommend the customer take in elsewhere at this time. Hate to loose the billable job.
06-21-2007 11:41 AM
RatherBNarizona well dont know to much about ur problem, but a lot of people on here will be able to help ya out
anyways welcome to WF!
06-21-2007 07:40 AM
Scottdog
Newbie - 2.5 Liter Blues

Hi,

Newbie to the forum here. The name is Scottdog. I am a sole owner/operator of a small auto and motorcycle repair shop in Connecthedots. I have come to your forum because I have a 1989 2.5 liter Wrangler that is just kicking my ass. Every morning or so it will start and run for about 10-15 minutes then go into a no-start condition. It is getting spark and fuel. The PCM communicates with a scan tool and all the engine controls report values that are in spec. Timing has been confirmed with a visual at the distributor and chain set. Any suggestions?

Scottdog

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:42 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC