Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > WF Local > WF Local Forums for Your Region and State > Kansas Jeep Forum > First snow....4WD question

Join Wrangler Forum Today


Thread: First snow....4WD question Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-18-2011 10:51 PM
crh1109 not a damn thing about 4wd on my visor
01-10-2011 07:35 PM
lateralus3 i know i have a zj but it describes all the 4wd functions on the back of the sunvisor
01-10-2011 07:31 PM
crh1109 I can't say as I have ever paid attention to the back of the sunvisor, just always assume it is gov't warnings
01-10-2011 07:25 PM
lateralus3 it doesnt have any info on the backside of the sunvisor?
01-10-2011 11:06 AM
crh1109 Thanks for the part time info, I don't have a manual that was the main reason for me asking. I did, in fact, have it confused with only being engaged part time, like my chevy's "auto" 4wd. I think I am reduced to chasing the whole circuit. It is just frustrating because they both worked before the lift and 2 days later didn't work, I'm sure I will find it is something disconnected. But it is snowing here and I am off to play, lights can wait
01-10-2011 10:55 AM
InfernoGirl There is no full time light on Wranglers. Any time you are in 4WD it is "part time". It just means you have 4WD engaged... You can see where there is the option for a full time light on the dash if you look at it in the right light, due to the fact that Wranglers and Cherokees (or something) share the same dash.....
01-10-2011 10:16 AM
Peepers
Quote:
Originally Posted by crh1109 View Post
I haven't really searched this yet, but figured I would ask you guys. I put my 02 sport into 4wd for the first time, and it lights up "part time". Can anyone explain this? I don't recall my 97 having this. Can I get to full time?
Its very common for that light to not work on TJs. You might have gotten lucky and not have broken it yet. The light on my 98 worked for about 2 weeks when I got it in 07. Hasn't worked in 3 years now.
01-10-2011 10:04 AM
badmpr1 If you read in your manual, it will explain that part-time only means it should be used only part time. It means your axles are both being driven and it is not recommended for full-time use(like on dry pavement). A lot of people get this confused and think that it is mysteriously only working part of the time like an all wheel drive vehicle that only engages 4wd when it senses wheel slip. This is definitely not the case with wranglers.

As for the fog lights, I doubt the lift has anything to do with them not working. It's possible that you may have pulled/cut/broke a wire during the install. Fairly simple fix. Test the wires when the switch is on starting at the lights. That will let you know if you are getting power or not to the lights. If not, then work your way back to the switch with the tester and test every 8-10" or after every time you lose sight of the wire(under the radiator, through the fire wall, etc). If you do get power, then either the lights are bad or you have a bad ground. Hope this helps you!
01-10-2011 09:42 AM
crh1109
First snow....4WD question

I haven't really searched this yet, but figured I would ask you guys. I put my 02 sport into 4wd for the first time, and it lights up "part time". Can anyone explain this? I don't recall my 97 having this. Can I get to full time?


BTW: I put a susp lift on and my fog lights quit working. the green fog light icon comes on the dash but no lights. anyone have anything on this either?

Sorry for the double questions

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC