Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > What is this sound?

Join Wrangler Forum Today


Thread: What is this sound? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-18-2011 10:07 PM
AgtSunshine Could be a license plate thats about to expire.

I would not drive it until you fix it
01-18-2011 05:58 PM
wm7888 Well, I further evaluated this noise and yes it is the oil pump drive. Thanks for all the replies
01-18-2011 01:59 PM
rics1997 Are you sure you just don't need your belts replaced.
01-18-2011 01:55 PM
4Jeepn Almost sounds like a pressure leak of some kind.
01-18-2011 01:54 PM
daggo66 sounds like you've got a chipmonk. Is any antifreeze leaking at all? It could be the waterpump getting ready to give up the ghost.

As far as the oil pump theory, TJ's have an oil pressure gauge don't they? Do you notice any pressure drop when the noise starts?
01-18-2011 01:51 PM
wm7888 Thanks for the replies. I am getting no check engine light. All fluids are good. It is really weird because when it first started I thought maybe belt but then after listening closer the sound is coming more from the middle passenger side area of the engine. I am definately going to get it checked by a mechanic, I just thought someone on here may have had this before.
01-18-2011 01:46 PM
4Jeepn As stated that does not sound good. Are you getting any Check engine light on the dash or other codes? I have no idea what that sounds is sorry.
01-18-2011 01:33 PM
jeepjones I'm not exactly sure what it is but you should definately stop driving it and only run the engine for short periods until you do repair it. If it is the oil pump drive and it blows while your driving, it will more than likely blow the motor before you even notice somethings wrong. If you can't figure it out, take it to somebody who can.
01-18-2011 01:27 PM
wm7888
What is this sound?

Hello! I am new to this forum and also a new owner of a 2005 jeep sport. I purchased this jeep oct 2010 with 69,500 miles. Torwards the end of Nov. it started making this horrible noise when I would first crank it and then after driving little over half a mile it stops. Here recently it still has somewhat of a squealing noise just not real loud.I have read alot of threads on camshaft sensor/oil pump drive, not sure if this is the issue that is why I would like some feedback. I have no lights come on, it drives fine, but the noise seems to come from the passenger side around the oil filter area. Any help would be appreciated.
http://http://www.youtube.com/watch?v=5QVQNcDPzYg

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:58 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC