Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f282/)
-   -   Crank but no start issue (http://www.wranglerforum.com/f282/crank-but-no-start-issue-105325.html)

roblusk71 08-01-2011 05:07 PM

Crank but no start issue
 
I have a crank but no start issue on a 2002 Jeep Wrangler X with Auto trans 4.0L.

Fuel pump and filter
Idle air control
Crankshaft position sensor
Camshaft position sensor
Throttle position sensor
Fuel pump relay
Engine Control Module

The battery terminals have a good firm connection. I checked all of the grounds that I could find and they all appear to be working. The most recent code that was being thrown was the idle air control P0505. The vehicle worked great until the CEL came on. Then it started idling rough and getting horrible mileage. It suddenly died while driving down the highway, I was able to start it back up after a few minutes and a few choice words. But once I got home it stopped running altogether. Now there are no does being thrown.

Libretto 08-01-2011 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by roblusk71 (Post 1429267)
I have a crank but no start issue on a 2002 Jeep Wrangler X with Auto trans 4.0L.

Fuel pump and filter
Idle air control
Crankshaft position sensor
Camshaft position sensor
Throttle position sensor
Fuel pump relay
Engine Control Module

have you changed all these? or just checked them or is this your list of what you think is causing the issue?

I would start with the standard Air, Fuel, Spark check if you have not already done that

roblusk71 08-01-2011 05:25 PM

I changed all of the Items listed. Sorry, I must've left out that sentence.


All times are GMT -5. The time now is 03:00 PM.