Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   JK General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f274/)
-   -   59 Miles A/C out (http://www.wranglerforum.com/f274/59-miles-a-c-out-112735.html)

AlexRiedel 09-14-2011 03:40 AM

59 Miles A/C out
 
Came home from the dealer in a brand new 2012 unlimited. 59 miles and the A/C is no longer cooling. When starting the electric fan comes on FULL blast and stays on. Going back in the morning.
Did anyone else have such a problem?

kjeeper10 09-14-2011 06:43 AM

Quote:

Originally Posted by AlexRiedel
Came home from the dealer in a brand new 2012 unlimited. 59 miles and the A/C is no longer cooling. When starting the electric fan comes on FULL blast and stays on. Going back in the morning.
Did anyone else have such a problem?

With 59 miles----heck no.

ShaunWV 09-14-2011 07:51 AM

Congrats on you new ride. Never heard of that. I'm sure the dealer will get you lined out.

bo9roadking 09-14-2011 07:54 AM

Quote:

Originally Posted by AlexRiedel (Post 1568587)
Came home from the dealer in a brand new 2012 unlimited. 59 miles and the A/C is no longer cooling. When starting the electric fan comes on FULL blast and stays on. Going back in the morning.
Did anyone else have such a problem?

I have 700 miles on my 2012 now and everything still works. Sorry to hear that you are having problems. Hopefully, someone just forgot to charge the AC and it is a simple fix.

chucky cheese 09-14-2011 08:06 AM

I heard the pentagram engine runs so cool no a/c system is actually installed. It's just a fan that blows the engines coolness into the cab.

oilwell1415 09-14-2011 10:33 AM

It could be worse. Your engine could have blown up at 46 miles. Still sucks.

panthermark 09-14-2011 12:47 PM

Quote:

Originally Posted by bo9roadking (Post 1568769)
I have 700 miles on my 2012 now and everything still works. Sorry to hear that you are having problems. Hopefully, someone just forgot to charge the AC and it is a simple fix.

That very well could be...
Or maybe a lack of anti-freeze? I think we have seen that story before.....

Everyone should check all fluids at delivery....

AlexRiedel 09-14-2011 08:32 PM

Car is at the dealer. No feedback on what's wrong... I am hoping I hear by tomorrow....

ChasmCrawler 09-14-2011 10:22 PM

Your A/C is out and mine will not shut off if I use remote start to start vehicle...mines going in Monday!

AlexRiedel 09-15-2011 12:42 AM

I wouldn't be surprised if that is a software problem :-)
Good luck!

GREEN-MACHINE 09-15-2011 08:57 AM

most likely the low pressure switch, for the ac,, very easy fix.

AlexRiedel 09-15-2011 01:34 PM

Just got a call from the shop. Cable to a sensor fell off. Made computer think car was overheating and shut down the a/c and kicked the fan in full gear.

On the bright side, they are putting on the running boards and light guards right now...


All times are GMT -5. The time now is 09:36 PM.