Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f282/)
-   -   2000tj Guess This Part And Win... (http://www.wranglerforum.com/f282/2000tj-guess-this-part-and-win-11717.html)

Bonzo1 09-22-2007 02:39 PM

2000tj Guess This Part And Win...
 
5 Attachment(s)
MY THANKS!! :)

Or a beer if I ever meet you. I posted this as "what is the sensor above the oil filter". Best guess on here was a "coil capacitor" but the dealer can't find anything like it under capacitor or resistor. The part number on it doesn't bring up anything either. I suspect it IS a capacitor or resistor because it only has one wire in the connector and a ground on it.

In the pictures, the metal part of the mystery part was under the nut on the wiring harness. If you look closely at the pic you can see a bit of orange peeking out.

I tried NAPA too, and they couldn't find it.
My TJ has the 4.0L, AC, 5 Spd, and Anti-Lock brakes.

Thanks!!

Vector6 09-22-2007 03:04 PM

I dont know what it is but my 01 sport has the same sensor

Scoob 09-22-2007 03:16 PM

Easy :)

56041 889AA.............................CAPACITOR, Ignition

Scoob 09-22-2007 03:40 PM

http://home.neb.rr.com/scoobert/cap.JPG

Rawkon 09-22-2007 05:06 PM

my factory manual calls it a

"fused automatic shutdown relay output" "capacitor"

Bonzo1 09-22-2007 05:49 PM

AWESOME! You guys are far better then the dealer!!

Scoob 09-22-2007 06:11 PM

Quote:

Originally Posted by Rawkon (Post 140065)
my factory manual calls it a

"fused automatic shutdown relay output" "capacitor"

Did you come up with the same part number?

Bonzo1 09-22-2007 09:54 PM

It looks like what's written on the part, but the writing is faded and there's a scratch thru part of it. I'll take that pn down to the dealer on Mon and get a new one. Right now the mounting stud is soaking in Liquid Wrench 'cause it's looking pretty rusty. If it doesn't look like I can get the nut off, I'll just tie the cap to ground someplace else. The Jeep seems to run fine without it.

Scoob 09-22-2007 10:07 PM

Quote:

Originally Posted by Bonzo1 (Post 140195)
It looks like what's written on the part, but the writing is faded and there's a scratch thru part of it. I'll take that pn down to the dealer on Mon and get a new one. Right now the mounting stud is soaking in Liquid Wrench 'cause it's looking pretty rusty. If it doesn't look like I can get the nut off, I'll just tie the cap to ground someplace else. The Jeep seems to run fine without it.

That is the number that is written on mine (06 Rubi) and how I tracked it down in the FSM. I guess they have not changed them in a couple years

Bonzo1 09-24-2007 05:21 PM

Ordered the part, under $5. Interestingly enough it's not listed as a part for a 00. They only show it starting in 02. As I kind of guessed a surge/protection device, so not that critical. Thanks again!


All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.