Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   JK General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f274/)
-   -   Help with MyGig Lockpick CHR550 (http://www.wranglerforum.com/f274/help-with-mygig-lockpick-chr550-139742.html)

fishmd 02-14-2012 07:38 PM

Help with MyGig Lockpick CHR550
 
K guys/gals. Those with this Lockpick and a backup camera installed, I need some help. If you have your iPhone or iPod hooked up to the Lockpick by the supplied camera and put your Jeep in reverse to activate the rear camera, do you get any interference lines or fuzziness on your screen?

I have noticed that I only get this interference when I have the iPhone or iPod hooked up into the Lockpick unit. If I don't then the picture is perfectly clear.

I have contacted Costal about this and they have been trying to troubleshoot this with me over the phone, but not with a whole lot of luck. I am just wondering if it is the unit itself that is messed up, or if this is a common problem that others have as well.

Thanks all.

fishmd 02-15-2012 05:28 AM

No one has a camera hooked up to the CHR550 and an iPhone or iPod they can hook up to the supplied Lockpick cable?

cbboard 02-15-2012 06:02 AM

i am not much help, but my CHR550 and camera are supposed to ship out today. i can have an answer for you next week, hopefully.

what camera are you running?

fishmd 02-15-2012 06:18 AM

Quote:

Originally Posted by cbboard
i am not much help, but my CHR550 and camera are supposed to ship out today. i can have an answer for you next week, hopefully.

what camera are you running?

Cool, thanks. I am using a nice Sharp CCD camera that I got off a store on eBay. The picture quality is amazing during the day and even at dusk and pretty decent at night. It has some night vision LEDs on it. Only time I have an issue with the picture is like I said, when I put the car into reverse with something hooked up to the lockpick's iPod/iPhone cable.

mpr131 02-15-2012 08:05 AM

I get interference in reverse every time regardless if I have an iPod hooked up. Picture is perfectly fine if I am sitting idle and activate it through the menu. I am having no luck with my CHR550. The in motion override features still aren't working on a 2012 manual and last week it completely shut down the head unit.

Thinking about sending it back.

fishmd 02-15-2012 11:01 AM

Quote:

Originally Posted by mpr131
I get interference in reverse every time regardless if I have an iPod hooked up. Picture is perfectly fine if I am sitting idle and activate it through the menu. I am having no luck with my CHR550. The in motion override features still aren't working on a 2012 manual and last week it completely shut down the head unit.

Thinking about sending it back.

Wow, that is definitely no good. Maybe I should feel lucky I only have interference with the iPod/iPhone hooked up. Though it is still not ideal.

fishmd 02-15-2012 08:19 PM

No one else?

SlackerMD 02-16-2012 10:19 AM

no interference at all for my hook-up (but i'm an android guy)...pic quality has been great. as mpr said, however, not having that in-motion override for the nav has been a bummer.

fishmd 02-16-2012 11:01 AM

Quote:

Originally Posted by SlackerMD
no interference at all for my hook-up (but i'm an android guy)...pic quality has been great. as mpr said, however, not having that in-motion override for the nav has been a bummer.

Interesting...yeah so after doing a bunch of troubleshooting with Costal Electronics over the phone, their technician said it is likely the MyGig radio itself. He thinks that somewhere in the radio there is bleeding of the video signals occurring which should not happen. Problem with that is, there is no way I would ever get a dealer to swap out the radio for that. I mean, I am trying to add functions to the radio that do not exist, so I am sure they would just look at the radio and say that it works fine and there is no problem with it. Argh...

fan4524 05-03-2013 07:27 PM

I had the same issue. I wound up going with a different camera and it worked great. The camera is a flush mount that I put in the bumper and looks better than the Coastal one anyway. Can't remember the camera name but it was $20 on eBay. Great pics elsewhere in the forum.

jwilson2598 05-03-2013 09:24 PM

Quote:

Originally Posted by fan4524 (Post 3716572)
I had the same issue. I wound up going with a different camera and it worked great. The camera is a flush mount that I put in the bumper and looks better than the Coastal one anyway. Can't remember the camera name but it was $20 on eBay. Great pics elsewhere in the forum.

Same problem I had. First eBay cam was sketchy, and had problems. Second one works perfect.

Patrick001 06-08-2013 01:16 PM

Maybe this helps:
RHR 730 with CHR550 - backup camera issue fixed - Jeep Garage - Jeep Forum


All times are GMT -5. The time now is 06:12 AM.