Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   YJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f218/)
-   -   Jeep nightmares... Please help! (http://www.wranglerforum.com/f218/jeep-nightmares-please-help-139795.html)

biffdumas 02-15-2012 12:42 AM

Jeep nightmares... Please help!
 
ok , I have a 90 jeep 4.2L 5spd Islander: I will give you the short form but know that i have been screwing with this POS for over a month and can't get it to run right. I have installed a new AX15 tranny, new universal joints, motor mounts, new carter BBD, new exhaust manifold and both gaskets, new harmonic balancer, coil, plug wires, plugs, dizzy, cap and button, I have eliminated all unneccesary vac lines, and nuttered it. Whew! Ok here is my problem: I cannot get it to run right. I have read all the varying opinions on setting timing and car set up and carb adjustment. I have all new vac lines on the ones I left. I have tried every and I mean every different setup on timing/carb adjustment. The damn thing still runs rough, and acts like it aint getting enough fuel through the carb or something. the only way it will run is with the vac advance disconnected and capped. otherwise it back fires so bad the cops have been called out three times this week, because my nieghbors thought someone had been shot. along the way I have had it running real good, until the test drive, and had issues which kept me from driving it. as of right now i am at 8* BTDC and idling around 1100 rpms. any lower and it act like it wants to die. It runs like it is on 3 cyl, and it misses . I have followed all the steps step by step and seem to be the only one having this issue. Oh i am running the stepper set 1/8" from carb wall with the SM disconnected. I am lost and very tired of working on this jeep without results. Can anyone help me? I am at my wits end. :banghead:

1989JEEPYJ 02-15-2012 01:58 AM

Bump I'm curious to see what the deal is. Sorry I couldn't help but there are jeep gods on here so you should get it figured out.

olbaid_83 02-15-2012 03:33 AM

fuel pump maybe? sounds kinda like the problem i had on my r1 not too long ago. fuel filter was clogged and pump was going out. try that and gl

Nas.a7x 02-15-2012 06:55 AM

Quote:

Originally Posted by olbaid_83
fuel pump maybe? Sounds kinda like the problem i had on my r1 not too long ago. Fuel filter was clogged and pump was going out. Try that and gl

x2

biffdumas 02-15-2012 09:01 AM

Ok I will try that, and let you know.

biffdumas 02-15-2012 09:24 AM

Oh, I have a new fuel filter and a newish fuel pump

biffdumas 02-16-2012 07:52 AM

ok, the jeep gods win. I finally broke down and am am taking it to a jeep specialist. This is the first time in my life I havent been able to fix a vehicle. I know with the timing not right and i cant get it right I only serve to cause more damage than i can afford. Thanks everybody for your help, I will post what happens with the Specialist as soon as I know.


All times are GMT -5. The time now is 07:06 AM.