Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f282/)
-   -   Help changed fuel pump won't start! (http://www.wranglerforum.com/f282/help-changed-fuel-pump-wont-start-141673.html)

BEBOP86 02-23-2012 11:01 AM

Help changed fuel pump won't start!
 
Ok I changed fuel pump. When I disconnect fuel line at rail gas shoots out so I guess it is working. It cranks but won't fire Iprimeda bunch of times When I pour gas in the throttle it starts then dies. I have spark. What next?? I switched relays but nothing please help. Thanks

jeepjones 02-23-2012 02:53 PM

Can you hear the pump running when you turn the key? It should "buzz" for about 2 sec then shut off.

BEBOP86 02-23-2012 03:12 PM

thanks - yes I have gas coming to the fuel rail but will not crank over- any other ideas I am open and need help- thanks-

Muddr1 02-23-2012 07:19 PM

trying to diagnose a problem without the proper tools is hard. If you had a fuel pressure guage it would tell you right away wether or not you had fuel to the fuel rail. then you can go from there,
Now its a guessing game. shot in the dark make sure the fuel connections are tight. make sure the electrical connections are tight.

CMFR1 02-23-2012 07:29 PM

Definately need a fuel pressure guage. It takes a considerable amount of pressure to feed the injectors. It may initially pressure up but the volume might not be there.

BEBOP86 02-24-2012 11:32 AM

Ok ordered gauge will check pressure if pressure not enough what does that mean being that I just installed a new fuel pump thanks

BEBOP86 03-01-2012 01:53 PM

OK got the fuel pressure guage and she is reading around 48!! which seems to be OK- qucik question since she sat thru the summer fall- is it possible that it is old/bad gas??- although she was at 1/8th of a tank whens he died - i put 4 gallons fresh gas in and still nothing??- what do I look for next??

BEBOP86 03-03-2012 10:17 AM

- I rechecked spark and have plenty- I put a 12v test light into the injector wires and get power when cranking- SO if I have spark and plenty of fuel pressure why wont she start???- Please help--thanks

BEBOP86 03-08-2012 04:16 PM

update- checked injectors with a noid light and they pulse fine- what else do I check- again runs fine when gas in tb- good spark, inj. pulse, fuses ,good but just cranks????

BEBOP86 03-11-2012 08:10 AM

guys really need some help here thanks

BEBOP86 03-19-2012 06:20 PM

update- pulled fuel rail- Injectors are firing and squirting gas-BUT when I crank her over a few times the spark plugs remain dry???_ I would think they should be wet????- what would cause this problem??- thanks guys I am at my wits end with this!!!!

BEBOP86 03-24-2012 03:01 PM

Guys any idea why the plugs remain dry even though injectors fire fuel. This must be my problem. Thanks

Shoe 03-24-2012 04:14 PM

It sounds to me like everything is working except you are not getting gas. I would take the pump back and try annother one. What brand pump did you get? If it was an Airtex try a better brand.


All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.