Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f282/)
-   -   Dont let this happen (http://www.wranglerforum.com/f282/dont-let-this-happen-144776.html)

Fly2crawl 03-07-2012 12:12 PM

Dont let this happen
 
1 Attachment(s)
So I'm installing cruise control on my '03 and the ECU plug came apart and all the pins came out. I'm not having fun trying to fit all these back together right now…

Dextreme 03-07-2012 12:19 PM

Wholy moly. I hope you like puzzles. ;)

RubiCobra 03-07-2012 12:27 PM

Oh crap. That truly sucks.

jetskier111 03-07-2012 12:29 PM

sweet jesus!!

Badass_TJ 03-07-2012 12:42 PM

WOW! that sux....good luck....

Rolf 03-07-2012 12:54 PM

That'll mess up your day...

QADaemon 03-07-2012 02:28 PM

I did the same damn thing. It wasn't too bad.
Here's what I did:
1) Pull the entire harness off except for the strain relief (the outermost rubber part that was wrapped with harness tape and has the "clips" on it)
2) Assemble the harness separately, including the water seal
3) Starting with pin 31, and counting down, plug the wires back in until you hear an audible click. The strain relief has small numbers on it, and so does the outside of the harness (the hard plastic).
4) Add the cruise wires
5) Carefully push the strain relief back up to the harness plug.
6) Re-wrap and plug it back in (using a flashlight, you can see the pins labeled on the computer so you are 100% sure the wires are lining up again)

fourty4magjr 03-07-2012 02:45 PM

:eek: all I an say is good luck! Hope it's not to hard to get all back together

N39-W120 03-07-2012 02:59 PM

I said CUT THE YELLOW ONE!

Good luck.... I have had the same happen on computer connectors. It ain't fun
http://systembash.com/wp-content/upl...09/theugly.jpg

Fly2crawl 03-07-2012 04:20 PM

1 Attachment(s)
Fixed, went to Pick-n-pull and got a new plug since mine was cracked and reinstalled all the pins. Glad it's over

fourty4magjr 03-07-2012 05:15 PM

Quote:

Originally Posted by Fly2crawl (Post 2114248)
Fixed, went to Pick-n-pull and got a new plug since mine was cracked and reinstalled all the pins. Glad it's over

Haha thats good! So how long did it take to get it all back together? :whistling:

Fly2crawl 03-07-2012 07:22 PM

With the donor part about 30min. Boy was I happy. I ended up snapping one of the pins messing with it too so it was good to have the extras off the donor. Works perfect now. This seems the way that I normally learn how to fix stuff. Break it, panic slightly then I have to fix it.

tbensor 03-07-2012 07:33 PM

Quote:

Originally Posted by Fly2crawl (Post 2114965)
With the donor part about 30min. Boy was I happy. I ended up snapping one of the pins messing with it too so it was good to have the extras off the donor. Works perfect now. This seems the way that I normally learn how to fix stuff. Break it, panic slightly then I have to fix it.

Nice job


All times are GMT -5. The time now is 11:48 PM.