Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   JK General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f274/)
-   -   Ticking noise (http://www.wranglerforum.com/f274/ticking-noise-146269.html)

Doc3613 03-14-2012 07:11 AM

Ticking noise
 
Ok, I have a 2010 JKU, at 40mph and above I hear a ticking noise. When I slow down I dont hear it. I have checked for something in tires, under the vehicle ect.. If anybody has any input on this? Ty:cool:

daggo66 03-14-2012 07:21 AM

Did someone slip a 3.6 in there?

daggo66 03-14-2012 07:22 AM

Could be a valve tap. Have you checked you oil? If that's good you should check oil pressure.

kbwwolf 03-14-2012 07:25 AM

Speed sensitive bomb?

It's almost impossible to help you without more info. Is it coming from the front, the back, the roof? Does it change as you speed up and slow down (I know you said it disappears completely when you slow down)? Does it sound like something in the engine?

Best I can do.

SolarStar 03-14-2012 07:27 AM

Quote:

Originally Posted by daggo66
Did someone slip a 3.6 in there?

Do 3.6 tick?

Mine doesn't.....yet

Doc3613 03-14-2012 08:00 AM

It's not the engine! Sounds like its coming from the front. Im wondering if a barring would cause that. It's only at 40mph or above, atleast that's when I hear it

pkmcd99 03-14-2012 09:40 AM

Ive seen sticks and dangling headlight plugs do this. Little fog light plugs are common to. Check out anything loose. Minor stuff, its a jeep

Doc3613 03-15-2012 10:40 PM

Update! My tire weights were knocked loose off roading causing it to vibrate at higher speeds. Lesson learned, going to fix that lol

pdubois64 03-15-2012 11:01 PM

Quote:

Originally Posted by daggo66 (Post 2138654)
Did someone slip a 3.6 in there?

:rofl:


Quote:

Originally Posted by SolarStar (Post 2138664)
Do 3.6 tick?

Mine doesn't.....yet

http://www.wranglerforum.com/f33/upd...ad-137608.html

Check your build date. I think this has been resolved.

Raziel 03-15-2012 11:19 PM

I have a 2011 & it started to tap/tick & couldn't figure it out. Check oil level & it was low a bit.I believe about half way. And I could hear it pretty much at idle only. I could rev it at idle & here it still. Wasn't really loud. It was low enough but at a point you hear it.

Just had the oil change a few weeks ago & haven't heard it since. Not your issue, but to anyone who is reading this, here's one thing to check if you hearing ticking noise.

tropical36 03-16-2012 10:04 AM

Quote:

Originally Posted by Doc3613 (Post 2138631)
Ok, I have a 2010 JKU, at 40mph and above I hear a ticking noise. When I slow down I dont hear it. I have checked for something in tires, under the vehicle ect.. If anybody has any input on this? Ty:cool:

A ticking 2010? Not possible... :confused: :nonono:OK, just pulling your chain ;) and it appears that you're in good hands here, towards running this down and solving your problem. Be sure and let us know what you find.


All times are GMT -5. The time now is 08:20 AM.