Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f282/)
-   -   Had oil changed now a lifter tick at start up (http://www.wranglerforum.com/f282/had-oil-changed-now-a-lifter-tick-at-start-up-147697.html)

Mtgrizzlymn 03-20-2012 07:05 PM

Had oil changed now a lifter tick at start up
 
Ad no noise with old oil when purchased changed oil put castrol 5-30 in sounded great wen to firestone had serviced( for aftermarket warranty) they put in kendal 10 -30semi synthetic now i get a lifter noise on cold start up.

local15Rob 03-20-2012 07:19 PM

Had the same thing happen,whats the deal?:confused:

jrobinson1988 03-20-2012 07:25 PM

Have same thing happened to me. Bought 10-30 because they were out of 5-30. Now i get a tick when first started but goes away after the Jeep warms up.

Wralph 03-20-2012 07:34 PM

Same here. My 2004 TJ has not hit the 20K mark yet. This is my first oil change after buying it a week ago from the PO. This is my 7th wrangler by the way. Wanted to play it safe so went to the dealer and got the recommended 10-30 from mopar. Now I notice a VERY SLIGHT ticking noise at cold starts and then it goes away after the Jeep warms up. Is this a bad sign already?

EMSRubi 03-20-2012 07:48 PM

I'm in the same boat with you guys, curious as to what that is.

Mtgrizzlymn 03-20-2012 08:00 PM

Is there a special filter for these that wont allow oil drain back just guessing i dont get it semi synthetic should fow as well as the 5weight castrol when cold even if its a 10-30.

Jma20a 03-20-2012 08:05 PM

i had a small tic, my mechanic told me to bring it in the next day because he was backed up with repairs and stuff. i started my jeep the next day and on my way to work it went from a little tick to a loud LACKA LACKA LACKA LACKA sound, spun a bearing and cracked the crankshaft. $1800 later and i have a jasper motor, new clutch, new flywheel. he felt bad so i got away without having to pay labor.

jmt27 03-23-2012 08:26 PM

samething happened to me today i ussually ran 5-30 had my oil changed they put 10-30 semi now it doesnt sound right and theres a ticking should i have them switch it back to 5 30


All times are GMT -5. The time now is 11:58 AM.