Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f282/)
-   -   GAUGES/cluster lights (http://www.wranglerforum.com/f282/gauges-cluster-lights-170692.html)

nicolee595 07-01-2012 10:57 PM

GAUGES/cluster lights
 
Hi all, new here.. hoping for some help. about two months ago I finally bought my first jeep, 1999 TJ (5 speed 4 cyl, if it matters) in great condition, and it has ran perfectly fine. I had it out to the shop when I bought it and had it checked out, everything seemed fine. Recently, I have been having problems with my gauges on the dash not working. At first, NONE of them (rpms, spedometer, gas tank, battery, oil, engine temp) moed at all from their off position, which I didn't notice until I was driving down the road and checked my speed. When I got home, i checked all the fuses, and changed the one for the cluster lights. all was well for about a week. the other day, it started acting up again. it seems like when i start the vehicle, the gauges don't work, but after about 5 minutes, it will eventually kick into place as i shift gears. I've thought of pulling apart the dash and making sure all the connections are ok, but I've checked the conections under the hood, and the fuses like I said.
Just wondering if anyone has had the same problem, so I don't start pulling apart unnecessary things? A point in the right direction, please.. All the headlights/ turn signals/ brake lights work fine, vehicle runs fine, turn signals flash on the dash, and sometimes the airbag light is on while the gauges aren't working.
Thank you in advance for any advice :angel:



I'm a woman who was with a mechanic for 4 years. I know my stuff, but I'm still a woman. Please nothing TOO intense ;)!
-Nicole

outofmoney 07-01-2012 11:16 PM

Very common problem. Just pull gauge cluster and coat pins with dielectric grease. May want to clean connections first.

Jeeprz 07-16-2012 09:57 PM

Any luck with that, Nicole? My 99 TJ is startin' to do the same thing. Airbag light comes on when the gauges aren't working, and when I shift, it starts to work again.

matt62249 07-16-2012 10:09 PM

Here is a link for good instructions. I did mine about a month ago still working fine

http://www.billhughes.com/mirror/gauges.htm

Jeeprz 07-16-2012 10:14 PM

Easy enough. Thanks for posting!

drewterrel 08-26-2012 05:51 PM

needing assistance as well... i have cleaned and tweek the connections but still don't have fuel, oil, or speedo gauges HELP

wooofdog 08-28-2012 08:47 PM

Yup, my 99 TJ does the same thing. When I flash my high beams the speedo, tach, etc. usually come alive again. I've got too many other repairs to fix before worrying about this. It is more of an inconvenience than a safety issue for me.


All times are GMT -5. The time now is 01:26 AM.