Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f210/)
-   -   Vibration at 60mph.... (http://www.wranglerforum.com/f210/vibration-at-60mph-193942.html)

rumblehawk 10-18-2012 10:51 AM

Vibration at 60mph....
 
So I have never had an issue with my 2000 TJ like this before. I had front brakes and rear drums replaced along with front and rear UV joints. Also, I had the tires rotated as well. At 60mph now the jeep starts to vibrate...BTW I did have the tires rebalanced a few days ago. And it is only the front end. My thought is it is out of alignment.

What say you ole' wise non Jeep noobs?

Neil F. 10-18-2012 11:27 AM

Speed related vibrations, particularly in the 50-60 range are usually tire balance issues. You said you had them balanced and rotated. One of those actions is you problem. I've been there myself and the Wangler is very susceptible to vibration from tires that are not PERFECTLY balanced. Swap front/rear on each side at a time to determine the tire(s) that may be the problem.

rumblehawk 10-18-2012 11:51 AM

I had them rotated and balanced because of the vibration...but only the tires from the front. Which are now on the back newly balanced.

Wattapunk 10-18-2012 01:15 PM

Have the shop rebalance the tires and check your toe in alignment. There's a good chance if the original front tires are worn uneven, it will not balance right without buying new ones.


All times are GMT -5. The time now is 10:14 PM.