Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   JK General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f274/)
-   -   Jeep won't move in gear (http://www.wranglerforum.com/f274/jeep-wont-move-in-gear-237720.html)

nodicesteven 04-25-2013 12:11 PM

Jeep won't move in gear
 
Had a new clutch put in a few months ago and have had absolutely no problems with it but today it just does not want to move. I can shift into gear, 1st, reverse goes into gear as smooth as always but it will not move an inch. Any advice on what this could be would be greatly appreciated, thanks!

07 Unlimited Sahara

derf 04-25-2013 12:15 PM

Check the easy thing first. Is the transfer case in neutral?

Other than that, try jacking up the whole rear end to get both rear tires off the ground. Then, in 2HI with the engine idling, slowly let out the clutch and see if the wheels move.

nodicesteven 04-25-2013 12:37 PM

[QUOTE=derf;3681620]Check the easy thing first. Is the transfer case in neutral?QUOTE]

The transfer case as in the shifter for 2wd/4wd? It's in 2wd. I also did try putting in 4wd but still does not move.

derf 04-25-2013 01:09 PM

Quote:

Originally Posted by nodicesteven (Post 3681699)
The transfer case as in the shifter for 2wd/4wd? It's in 2wd. I also did try putting in 4wd but still does not move.

That's the one. It's worth double checking the easy things like that to potentially save a lot of unnecessary work. But if it's in 2hi or 4hi, sounds like you may have a clutch issue.

Does the pedal feel the same when you push it in as it did before?

nodicesteven 04-25-2013 02:57 PM

Quote:

Originally Posted by derf (Post 3681793)
That's the one. It's worth double checking the easy things like that to potentially save a lot of unnecessary work. But if it's in 2hi or 4hi, sounds like you may have a clutch issue.

Does the pedal feel the same when you push it in as it did before?

The clutch pedal feels exactly the same as it did before, exact same resistance. I let it all the way out engaged in gear and it just doesn't move. I can give it gas and it just rev's. Its definately not in neutral though.

derf 04-25-2013 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by nodicesteven (Post 3682169)
The clutch pedal feels exactly the same as it did before, exact same resistance. I let it all the way out engaged in gear and it just doesn't move. I can give it gas and it just rev's. Its definately not in neutral though.

Did you try every single gear in the transmission to see if any of them work? Does it still shift alright?

If everything else is fine, I'd bet something in the clutch is borked and you need to go back to your mechanic to have them sort it out.


All times are GMT -5. The time now is 01:24 PM.