Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   Communications and Electronics (http://www.wranglerforum.com/f40/)
-   -   cb problem (http://www.wranglerforum.com/f40/cb-problem-238.html)

lovsmud 06-27-2005 08:07 PM

cb problem
 
my cb is reciving noise from my motor what should i do or look for also when i crank up the radio it gets feed back i do have an amp. :mad:

khenderson 06-27-2005 08:25 PM

i had the same problem when i had an amp. check your ground on both your cb and your stereo. you may need to change that on one or both.

Ed in North Ga. 06-28-2005 05:46 AM

I`ll disreguard the amp..I`m FCC licensed, so I cant comment if its hooked to a cb.
If its hooked to a stereo, I can :D

go to (walmart/kmart/radioshack) and buy a powered noise filter for car stereos- something in the 200-500watt range that has both power and ground in/out.
Run the power from the battery to the filter, from the filter to the amp(if on stereo :D )- ground the filter, use the ground from the filter to the amp(if on stereo :D ) and your good to go.

when I ran my cb, my ham FM, and the radio/amp combo- there was a howl from the alternator that I just couldnt isolate. Thinking back to my install days, we had bosch filters-12volt- that we always used. Found a similer one a wallyworld-sosche- for $19.00. As long as you dont exceed the wattage of the filter, it makes things pretty quiet. The CB recieve seems a bit furthur off though...takes a bit more incomeing signal to pop the limit. It did completely cure the alternator whine.

lovsmud 06-29-2005 08:59 PM

thanks ill try that and as for the amp it is for the radio sorry i didnt specify.


All times are GMT -5. The time now is 10:52 AM.