Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   JK General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f274/)
-   -   superchip for '13 Rubi (http://www.wranglerforum.com/f274/superchip-for-13-rubi-238169.html)

JimmEC 04-27-2013 07:29 PM

superchip for '13 Rubi
 
Got a flashpac for my '13 rubi and it doesn't work! My shops been calling superchip and they keep saying they'll have it fixed, but a week later and two updates later, it still doesn't work!

JTPhoto JK 04-27-2013 08:41 PM

Quote:

Originally Posted by JimmEC (Post 3690388)
Got a flashpac for my '13 rubi and it doesn't work! My shops been calling superchip and they keep saying they'll have it fixed, but a week later and two updates later, it still doesn't work!

Far as I know Superchips has not released the Flashpaq for 2011-13. They have been unable to totally crack the code for the tunes so they released another product called the FlashCal. Check on the Superchips forum.

JimmEC 04-28-2013 11:01 AM

Oops, that's what I meant to say. I have a flashcal. It doesn't work even tho they advertise it does.

PRS 04-28-2013 05:40 PM

I had a Flashcal and it didn't work. 6 spd seems to be the kicker. They called on Thursday to say they had an update fix, but I had returned it and bought a Procal. The Procal will fix the dead spot in the throttle. Lockers in other than Lo, turned out to be bogus for the Flashcal, which is why I initially bought it over the Procal.

JimmEC 04-29-2013 11:19 AM

Thanks

relyt 04-29-2013 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by PRS (Post 3693372)
I had a Flashcal and it didn't work. 6 spd seems to be the kicker. They called on Thursday to say they had an update fix, but I had returned it and bought a Procal. The Procal will fix the dead spot in the throttle. Lockers in other than Lo, turned out to be bogus for the Flashcal, which is why I initially bought it over the Procal.

Somebody correct me if I'm wrong, but I was led to believe when reading the manual for my procal that the only thing it does for the throttle is to sync it to a new ECM, like when doing the hemi conversion.

Sgt93 04-29-2013 01:04 PM

To sum it up:

Chips in a diesel= huge gains

Chips in a gasser= wasting money for dollars spent.

Save your money and return it. Spend it on something useful.

jcrawler93 04-29-2013 01:11 PM

The AEV pro cal will give better results.

JimmEC 04-30-2013 01:16 PM

I'd like to be able to use my lockers in 4H and I want to calibrate the speedometer since I regeared and put 35s.

PRS 06-17-2013 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by relyt (Post 3696490)

Somebody correct me if I'm wrong, but I was led to believe when reading the manual for my procal that the only thing it does for the throttle is to sync it to a new ECM, like when doing the hemi conversion.

That's what the manual says. Read on some other threads and other boards about some success fixing the dead band so I tried it. Took several tries and you must do the procedure per the instructions. It eliminated my dead band.

terrabit 06-17-2013 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by PRS (Post 3870778)
That's what the manual says. Read on some other threads and other boards about some success fixing the dead band so I tried it. Took several tries and you must do the procedure per the instructions. It eliminated my dead band.

Dead band?

PRS 06-27-2013 10:11 PM

Quote:

Originally Posted by terrabit (Post 3871226)

Dead band?

Yeah, the initial dead spot where you push the throttle and nothing happens until you go far enough and then it reacts. The procal gets rid of that.


All times are GMT -5. The time now is 12:27 AM.