Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   JK General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f274/)
-   -   Curious about this (Tpms) (http://www.wranglerforum.com/f274/curious-about-this-tpms-240051.html)

Bvh55 05-03-2013 06:47 PM

Curious about this (Tpms)
 
When you folks swapped out your wheels, did you go ahead and move the tpms sensors over to the new wheels or did you leave them off and use a programmer to disable the sensor (or just deal w the sensor light)? Discount Tire told me today that I MIGHT have an inspection issue if the tpms sensor light is on.

Bvh55 05-03-2013 06:48 PM

btw, the wheels and tires are getting installed tomorrow!!!!

live_slow 05-03-2013 06:55 PM

Hi. My Jeep and new wheels and tires are on the way. No TPMS. Ordered AEV also to zero it out.

YMMV, but I think if a person is prone to checking tire pressure regularly or airing down/up, TPMS isn't a big deal. Some folks never check their own TP, and TPMS is an important safety feature for them.

Edit, I have also found that a good TP gauge is worth every penny :-) but everyone probably knew that.

j66996 05-03-2013 07:00 PM

Mine were swapped.

roxbury29 05-03-2013 07:09 PM

had DT swap mine to my new wheels/tires, Then I got the AEV procal and set to "0"

tomthbomb 05-03-2013 07:10 PM

Quote:

When you folks swapped out your wheels, did you go ahead and move the tpms sensors over to the new wheels
Discount Tire did this when I bought new tires & wheels. They may have been required to do it regulation?

jeepers29 05-03-2013 07:50 PM

I do believe your jeep will not pass state inspection with any warning lights on, from what I can remember.

JeepHerz 05-03-2013 08:17 PM

Re-set TPMS/tire pressure threshold with AEV Procal.
Enjoy your new wheels and tires.

Bvh55 05-03-2013 09:29 PM

Quote:

Originally Posted by roxbury29 (Post 3716303)
had DT swap mine to my new wheels/tires, Then I got the AEV procal and set to "0"

Didn't they charge extra for swapping?

roxbury29 05-03-2013 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by Bvh55 (Post 3716790)
Didn't they charge extra for swapping?

^ Discount Tire did NOT charge me to swap the sensors.
I only purchased the tires and installation from them. Purchased the rugged ridge wheels online.

also, I got lifetime rotate and balance !!

bill9274 05-03-2013 09:37 PM

i swapped my sensors to my new wheels used the procal to set my light at 24 psi.

ohioviper 05-03-2013 09:52 PM

Quote:

Originally Posted by bill9274 (Post 3716816)
i swapped my sensors to my new wheels used the procal to set my light at 24 psi.

+1

Without the TPMS if you ever go back into a national chain or a reputable tire shop they wont touch your tires if your year and model came with them from the factory .Federal law they told me at 2 different places.

legitposter 05-03-2013 09:54 PM

Like others have said, Discount Tire did this for me without asking and without charging me extra. So you'll want to ask your installers what their plan is?

I wouldn't want to lose that functionality because its nice to see the tire pressure on the dash (if you have whatever feature that is)

Bvh55 05-04-2013 12:15 AM

Quote:

Originally Posted by legitposter (Post 3716883)
Like others have said, Discount Tire did this for me without asking and without charging me extra. So you'll want to ask your installers what their plan is?

I wouldn't want to lose that functionality because its nice to see the tire pressure on the dash (if you have whatever feature that is)

Thanks for the input folks.

Bvh55 05-04-2013 02:17 PM

I had the tpms moved over, and y'all were right-discount tire did it no problem and no charge. Man, my new setup looks sweeeet!!

Thanks again for the input :)


All times are GMT -5. The time now is 02:15 AM.