Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   General Jeep Discussion (http://www.wranglerforum.com/f19/)
-   -   Having difficulties getting my new winch to work... (http://www.wranglerforum.com/f19/having-difficulties-getting-my-new-winch-to-work-240618.html)

Billmummey 05-06-2013 01:58 PM

Having difficulties getting my new winch to work...
 
It's a badlands 12,000.... The instructions are good until I get to the ground that goes to the battery, it does not tell me where to connect it to the winch Or the smaller black wire I'm assuming is a body ground

cbell77 05-06-2013 07:44 PM

I would recommend grounding to your chassis make sure there is exposed metal clean it up a bit with some sand paper and a towel (always use a bolted ground). Your battery ground just grounds out through your alternator ground. Another reason is if for some reason your batterys connection to the alternator were to ever come loose it could cause your battery to attempt to ground out through your winch. electricity is lazy and will always take the path of least resistance to ground.

kisportolt 05-06-2013 09:14 PM

the smaller black wire attaches to the bolt on the winch where the battery negative wire attaches (the bottom post on the underside of the cylinder portion of the winch) the winch won't work until that wire is connected

Billmummey 05-06-2013 11:11 PM

Thanks I got it going, that's what it was too

Billmummey 05-06-2013 11:17 PM

I didn't see that stud on the bottom of the winch and it didn't show it in the pics, I wish I would of caught that before I mounted it but I managed to get it on and it works great thanks

kisportolt 05-07-2013 06:03 AM

happy to help, glad to hear you got it working. I know, those directions are terrible and that one diagram in it doesn't really show that post well.


All times are GMT -5. The time now is 01:35 PM.