Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   YJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f218/)
-   -   Newly rebuilt jeep will not run right (http://www.wranglerforum.com/f218/newly-rebuilt-jeep-will-not-run-right-240912.html)

nateeendavie 05-06-2013 08:07 PM

Newly rebuilt jeep will not run right
 
I just rebuilt my 1993 jeep wrangler yj 4.0
I got everything back in and it starts up and runs but barly it will not idle at all it runs very very rough if i try and put it in gear it dies and the computer is making high pitch ringing noise I don't know what it is I am 17 and this is the first vehicle I have ever worked on
Thanks

WICruiser 05-06-2013 09:06 PM

What did you do as part of your rebuild?

Start with the easy stuff, all the spark plug wires on the correct location on the distributor cap?

Check for vacuum leaks, like the hose that goes to the brake booster or MAP sensor.

nateeendavie 05-06-2013 09:19 PM

It had a complete rebuild at the machine shop and I got back a short block. I'm not sure what that stuff is

phnguyen7 05-06-2013 10:03 PM

Mine was doing the same thing. I finally got it to idle again by checking all the vacuum hoses and turning up the idle. I think you just have to run it for awhile after that so the computer can adjust.

nateeendavie 05-06-2013 10:09 PM

How do you adjust the idle and I still don't know why the computer box thing is making a high pitched ringing

jokerchief462 05-07-2013 10:45 PM

Which computer box thing are you referring to. The ECU is in the dash. The ignition module is in the engine bay.

nateeendavie 05-10-2013 07:34 PM

It's on the firewall by the fender on the drivers side


All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.


User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.