Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f210/)
-   -   Help With TPS Please (http://www.wranglerforum.com/f210/help-with-tps-please-242284.html)

Dezmond 05-13-2013 09:39 AM

Help With TPS Please
 
Hey Everyone.. I have been having some idle and reving issues with my 97 TJ and 2.5 Engine. . I had it plugged in and it said improper TPS voltage.. So I went to my local Canadian Tire to pick one up.. When I brought it home and pulled the old one out, mine had round prongs on the inside and the new one was flat. Also the plastic piece that the plug attaches to on the outside was different.. Am I doing something wrong???

Any suggestions as to why they are different? I double checked with the guys there and they said that the one they gave me was right... Little confused.

Thanks for the help!

Dezi

Big Sarge 05-13-2013 09:55 AM

Pics? are you sure you pulled the TPS and not one of the other two sensors?? MAP and IAC are also on the TB

Dezmond 05-13-2013 09:59 AM

Ya i know it was the TPS I even brought it with me after I found out it was wrong they had no answers for me. Sorry no pics as I had to put the old one back in to get my kids to school.

Big Sarge 05-13-2013 10:02 AM

Well good luck getting the correct one. I would just say be sure they are giving you one for the proper year and engine size.

Atthehop 05-13-2013 10:04 AM

Are they a Jeep dealer or a parts house. I only buy electrical parts from a Jeep dealer.

wwch99tj 05-13-2013 10:07 AM

If your jeep was built in 96-early 97 it could have a sensor from a 95...
Have the parts guy pull the 95 sensor and check it.

freeskier 05-13-2013 10:24 AM

10 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by wwch99tj (Post 3750243)
If your jeep was built in 96-early 97 it could have a sensor from a 95...
Have the parts guy pull the 95 sensor and check it.

Yep, you need a sensor from a '95.

Dezmond 05-13-2013 10:26 AM

cool.. Thanks guys.. I will check that out and let ya know..

SCBeachKop 05-13-2013 11:03 AM

Tps
 
I had to get one from the dealer....my TJ hated the aftermarket ones...also mine uses a 95 item


All times are GMT -5. The time now is 05:39 AM.