Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f210/)
-   -   2000 TJ engine probs (http://www.wranglerforum.com/f210/2000-tj-engine-probs-2439.html)

kawjet650 07-31-2006 03:28 PM

2000 TJ engine probs
 
I have a 2000 TJ, 4.0 L , 5 spd. My check engine light just came on yesterday. Almost instantly it began to feel like the engine was "cutting out" at higher revs. I took my Jeep to Autozone, they hooked up their computer, the computer read Throttle Position Sensor. I promptly purchased it, and reinstalled the new one, but I am still getting the same code, I disconnected the battery, trying to clear it out, but the same thing pops up on the computer. Any suggestions?? Please help!

bluvikng 07-31-2006 06:03 PM

Did Autozone cancel the code out for you? They will do that, if you ask them to.

kawjet650 07-31-2006 10:01 PM

Yes, it's still cutting out, just not as often. After my post, I did go down to Autozone, but the computer could not get rid of the code. The computer would say it was erased, then as soon as I turned on the key the same code would come back. I looked at the wiring going to the TPS and it did not seem to be damaged that I could see. Any other ideas????

mrbigjeep 08-01-2006 08:56 AM

well i guess the TPS wasn't the problem...you might end up having to take it to a dealership...my sisters truck is doing the same thing cutting off...we took it to a dealership yesterday and there going to let us know the problem...i know its a truck and not a jeep but it could be the same cause so ill let you know

bluvikng 08-01-2006 11:19 AM

This is a stab in the dark........would a clogged fuel filter cause the same symptoms? If so, that would be the next thing to change out at Autozone, perhaps they can give you some guidance on this issue as well.

kawjet650 08-01-2006 08:19 PM

Thanks for any info you've given. I am going to change the fuel filter, and a tune-up. I'll try to get into the wiring going to the tps better also, maybe I missed something. I did put some fuel system cleaner in already and have run about 1/4 tank through, with no positive results yet. I'll let you know.


All times are GMT -5. The time now is 09:06 PM.