Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   YJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f218/)
-   -   Electrical Issues (http://www.wranglerforum.com/f218/electrical-issues-249812.html)

jdbillin 06-16-2013 08:26 PM

Electrical Issues
 
I have a '89 wrangler with the 2.5l in it and I'm having some troubles getting it to run on its own.

When I first got the jeep It wouldn't start so after I got to looking at it the fuel pump wasn't kicking on. I figured out that the relay up by the battery wasn't getting tripped but if I ground out the orange and black wire the fuel pump will kick on and when that happens I also get 12 volts to the solenoid on top of the throttle body.

Also on the other relay by the battery both the pink wires are hot all the time I think that is part of the issue as to why the throttle body won't deliver any fuel. Cause one of them pink wires is one that is suppose to be tripped by the relay.

That is about all the farther I've gotten I haven't had any luck finding any wiring diagrams to figure out what trips the relays by the battery and to what is suppose to ground out the solenoid on top of the throttle body.

Once I get them two issues figured out I don't see why it won't run. I'm just kind of stuck any help or ideas would be really appreciated.


Thanks
Jordan

jdbillin 06-17-2013 09:14 PM

Any ideas?

Anyone?

jdbillin 06-18-2013 09:12 PM

Does anyone know of any tests I can do to the ecu?

I'm pretty sure that it has something to do with my problems. For some reason its not telling it to inject any fuel. I checked out the tps and its working properly which kind of makes me think the ecu is ok but i'm stumped on this one

jdbillin 06-23-2013 07:45 PM

Are the intakes on the older 4 cylinder carbureted jeeps the same by any chance? I'm really thinking about getting rid of the throttle body on this thing

jdbillin 06-27-2013 03:11 PM

Nobody has any ideas?

jokerchief462 06-27-2013 07:14 PM

3 Attachment(s)
Here are the schematics for the 2.5L with TBI. The second one has the TBI. Hope this helps if you need more PM me and I will get it from the FSM I have on the computer here at home.

jokerchief462 06-27-2013 07:15 PM

Let me know where you get with these

jdbillin 06-29-2013 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by jokerchief462 (Post 3906334)
Let me know where you get with these

Them were to small to read. But I ended up finding some other ones to look at. I really think its a problem with the ecu. Do you have any ideas on things I should test?

Thanks
Jordan

jokerchief462 06-29-2013 01:51 PM

Send me a PM with your e-mail and I will get you better schematics and some troubleshooting pages


All times are GMT -5. The time now is 07:37 AM.