Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   YJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f218/)
-   -   Blower Motor Resistor Problem (http://www.wranglerforum.com/f218/blower-motor-resistor-problem-25112.html)

ecsjr 01-12-2009 09:33 PM

Blower Motor Resistor Problem
 
My 95 Sahara heats up great in the winter- lined Hard Top and full doors. But the Blower motor is a High Speed or No-Speed deal.

After searching here, I figured the problem was the Blower Resistor. So I replaced it and I had all three speeds of the Blower Motor. Great!

Problem is, I only had all three speeds for about an hour, and then back to High Speed or No-Speed. What would kill the Resistor so fast? Could they have given me the wrong part? ( The new Resistor was only $5 from the dealer, but everyone here suggested it would be about $20.) The screws holes were a little off and the part number was different than the old one.

Any Ideas? Could something be frying my resistors?

Thanks for any help

Ed
'95 YJ

jpdocdave 01-12-2009 09:45 PM

possibly wrong or bad part. it shouldn't have been different. i have seen a couple instances where blower motors would fry resistors. also shorts, or poor grounds.

ecsjr 01-13-2009 07:58 PM

I'll check the wires for breaks/shorts.

Is there a way of checking the part number? The new one is #55035958.

kmobrien76 10-07-2010 12:11 AM

same thing going on with my jeep, what did you end up doing to correct it?

kevin

NAVYCHIEF 10-07-2010 01:20 AM

55035958 is the correct mopar number


All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.