Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f210/)
-   -   battery prob? (http://www.wranglerforum.com/f210/battery-prob-251505.html)

Robert C. 06-24-2013 05:49 PM

battery prob?
 
I think it is my battery but idk.. when i start my jeep its sounds slow to start like the battery is low. So i disconnect the battery and charge it for 8 hours. Then I connect the battery and try and start it and it dies right after it starts. But if i play with the gas pedal it stays running. After doing that for about a min it stays running. Any ideas?

2004CSOTP 06-24-2013 07:54 PM

Mine did the same thing today. Cranked slow and I had to hold the gas to keep it idling for about a minute. The battery was toast. Trickle charge it overnight and then get it tested. It's probably no good, but it's worth testing.

Jerry Bransford 06-25-2013 09:05 AM

Have the battery load tested by a competent battery dealer. When the battery is dead or nearly dead, the engine won't run/idle. The alternator runs off/requires 12v from the battery so if the alternator is not getting enough power from the battery, it can't power the ignition so the engine dies. The days of being able to run the engine without a battery are long-gone... most other vehicles are like that now too.

UnlimitedRubicon 06-25-2013 09:08 AM

Quote:

Originally Posted by Robert C. (Post 3895273)
Any ideas?


Get the battery tested. If it's junk, go buy a Diehard Platinum.

Robert C. 06-25-2013 02:02 PM

That's is the plan lol a new battery just wanted to double check and make sure it wasn't anything else. Phx sucks the life out if them things


All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.