Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   JK General Discussion Forum (http://www.wranglerforum.com/f274/)
-   -   2013 JKUR with auto temp control (http://www.wranglerforum.com/f274/2013-jkur-with-auto-temp-control-252168.html)

hothondaguy 06-27-2013 05:13 PM

2013 JKUR with auto temp control
 
Does anyone have an issue with the A/c running with the Auto Fan and lets say 68 degrees selected and it will just stop for like 10-15 seconds and then comes back on...has anyone experienced this?

Old Dogger 06-27-2013 05:52 PM

Quote:

Originally Posted by hothondaguy (Post 3905900)
Does anyone have an issue with the A/c running with the Auto Fan and lets say 68 degrees selected and it will just stop for like 10-15 seconds and then comes back on...has anyone experienced this?

Mine will not stop running until I turn it off.
You maybe a little low on Freon and it is shutting down to protect the compressor.
If that continues, then I would take it back to the Dealer.

D_Vail 06-27-2013 06:01 PM

I have a 2013 jku and it has done it twice for about 5 seconds. I do not have the auto temp controls however. If you search the Internet, you will see quite a few people have the problem and the dealer has no idea what's causing it.

jwilson2598 06-27-2013 06:01 PM

Quote:

Originally Posted by hothondaguy (Post 3905900)
Does anyone have an issue with the A/c running with the Auto Fan and lets say 68 degrees selected and it will just stop for like 10-15 seconds and then comes back on...has anyone experienced this?

Mine does that, it has nothing to do with low freon, it's the fan stopping. If you put your hand near the vent when it happens, you will feel a cold trickle of air until the fan speeds back up. There's a huge thread in here, many people with the problem but no one who's had a dealer successfully fix it that I'm aware of yet. Mine seems to do it in the first minute or 2 after starting out, then after it does it once it's fine. Only seems to be when it's hot enough for it to be on high as well.

pseuno 06-27-2013 07:54 PM

http://www.wranglerforum.com/f33/a-c...ff-170993.html

2013JKBulldog 06-27-2013 08:08 PM

That is normal operation , I had a Ford Explorer something would happen especially hot days, full cold high then shutdown I think it is trying to regulate the them pasture and gets Crazy Ivan. I ordered mynah area without it because I hate the way Auto Temps work

BubbaEinstein 06-27-2013 09:01 PM

I've had a 2010 and still a 2011 Dodge 1ton diesel, both have auto temp, both work perfectly. One in my jeep is a joke (it's either on or off or confused). What I can't understand is how Chrysler/jeep/whatever can have it working perfectly in other vehicles but it is a complete train wreck in the jeep. I guess this is what they mean when they say "it's a jeep thing, you wouldn't understand"...they're right, I don't.

Miser 06-27-2013 09:25 PM

I have the auto temp control in my 2013 and my A/C and or the blower fan does not shut off, until I turn it off.
It's interesting that some does it and others don't. That tells me, that there is a defect causing it!

JK-linux 06-27-2013 09:33 PM

My 2013 auto AC works fine thus far.

4x4n 06-27-2013 09:42 PM

Only had mine for about a week, but it works great. I haven't has any of the shutting off issues.

dpostman 06-28-2013 06:53 AM

My 2013 I got over a month ago has the Auto Temp A/C and it has been working remarkably well. I have hardly ever touched the temp/fan controls at all since I got it. I set it to 20C (68F) the day I got it and left it there ever since. Only a few times did I play with it Just to see how hot and how cold it would go. It can get pretty cold but it can get damn hot as well. I think the heater must run on propane or something ;-)

dp


All times are GMT -5. The time now is 06:44 PM.