Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f210/)
-   -   Creak sound in the rear? (http://www.wranglerforum.com/f210/creak-sound-in-the-rear-27548.html)

njgoomba 03-07-2009 03:34 PM

Creak sound in the rear?
 
:confused::banghead:Hi guys,
Need help desperatly.
I have a sound in the rear. when I turn the wheel and start to move forward the rear in both wheels chatters and creaks. I replaced the seal and fluids in the rear and thougt it might be the wheel cylinders. replaced them along with new drums and pads. the noise is still there. It wont make the sound while driving straight. Only when going slow in drive or reverse with the wheel turned.
Please help!

Thanks guys!!

bpowa 03-07-2009 05:17 PM

mines does that also.. I checked the brakes and they are fine.. so is everything else.. I think it might be the spring binding on the spring perch.. becuse it has no rubber insalaton on the bottom perch..

do you have a lift?

anyone feel free to chime in?

njgoomba 03-08-2009 10:51 AM

yes I have access to a lift. Someone also mentioned it cold be the carrier bearings. Not sure. how do you access the springs? sorry stil kinfd of new. lol
I'll definatley do it and let you know how it turns out.

I am desperatly trying to fix this! Let me kow your thoughts. THANKS!!

bpowa 03-08-2009 01:04 PM

no i mean if you have a lift it causes the springs to bind. thus may cause a creak.. I have no idea how o check the carier bearing; maybe take the rear shaft off and see if the rar end has play.. I think it would normaly cause a howl than a creak..

njgoomba 03-09-2009 11:16 AM

lol No no lift kit yet. Im bringing the jeep to a guy that does rears for race cars. Hopefully he can find it becasue its driving me crazy.. I'll keep you posted.


Has anyone else has this same sound when going slow with the wheel turned?

bpowa 03-09-2009 04:30 PM

yea keep me posted..


pm me me the post if ya make a new one. incase I have troube finding it..

njgoomba 03-10-2009 12:39 PM

Ok you got it.

I took the jeep to the rear specialist my buddy knows. He said it sounds like the posi rear is the problem. Hes going to change out the gears next weekend. I'll PM you with the results.

njgoomba 03-23-2009 07:59 AM

Ok all Fixed. It was the Pos Rear. the spider Gears where shot! Turns out the guy I originally brought it to never truly checked out the rear. I decided to save some $$ and drop an open in it.

KBR97 03-23-2009 03:40 PM

Was the noise you were having a constant problem??
My jeep does a similar thing but its only after a good amount of driving...like 45min. - 1hour and more.

bpowa 03-23-2009 05:25 PM

u got pics for reference?

njgoomba 03-24-2009 07:32 AM

Quote:

Originally Posted by Red Baron 97 (Post 342875)
Was the noise you were having a constant problem??
My jeep does a similar thing but its only after a good amount of driving...like 45min. - 1hour and more.

Thats exactly how mine started. After about 45 min of driving the rear would start to creak when starting to move at low speed and in a slight turn. After about 4 months it started to do it more and more. Id does not make the sound when going straight or turning at higher speeds. Only when the wheel is turned and going at low speeds.

I would have someone check the rear.

njgoomba 03-24-2009 08:09 AM

Quote:

Originally Posted by bpowa (Post 342919)
u got pics for reference?

Heres what I found
http://i47.photobucket.com/albums/f1...pidergears.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f1...idergears2.jpg

jp'rs_peep'rs 03-24-2009 05:25 PM

Whew! Thats the prob! Wow! Lol!

C.

njgoomba 03-25-2009 12:39 PM

Quote:

Originally Posted by jp'rs_peep'rs (Post 343469)
Whew! Thats the prob! Wow! Lol!

C.

the guy was like "We'll theres your problem" LOL :rofl:

KBR97 03-25-2009 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by njgoomba (Post 343241)
Thats exactly how mine started. After about 45 min of driving the rear would start to creak when starting to move at low speed and in a slight turn. After about 4 months it started to do it more and more. Id does not make the sound when going straight or turning at higher speeds. Only when the wheel is turned and going at low speeds.

I would have someone check the rear.

well i took the cover off a few weeks ago and there was no pieces of metal in there. just the normal wear glitter...nothing serious. Idk

njgoomba 03-26-2009 09:10 AM

Quote:

Originally Posted by Red Baron 97 (Post 344100)
well i took the cover off a few weeks ago and there was no pieces of metal in there. just the normal wear glitter...nothing serious. Idk

Thats the way mine looked when the first guy took off the cover. Did you check the whole grears or just look at them from the way they were positioned when you took off the cover?


All times are GMT -5. The time now is 11:52 AM.