Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   TJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f210/)
-   -   Please Help!!! (http://www.wranglerforum.com/f210/please-help-48727.html)

lanalee 04-13-2010 06:02 AM

Please Help!!!
 
97 Jeep Wrangler w/ junk yard motor installed, has had multiple cyl. misfire. New cap, rotor, plugs even sprayed the area with water with no change. Found what I thought was a bad crank sensor (hit when they installed motor).
New aftermarket sensor started truck ran 4 miles shut off-no start or fire the next day. Sensor tests bad (OHMS) again! Should I be checking motor and computer #'s to see if they are compatable? Thanks for any information.

4Jeepn 04-13-2010 06:52 AM

Give us some more details.. which motor 4 or 6.. what year is the motor and what did it come out of?

lanalee 04-13-2010 07:17 AM

More info
 
The motor is a 2.5L and it has this on the side(no idea what it came out of , done before I bought it) #'s on the block 560084D (or O) 3---F111U Computer #'s are- JKNODLNM=P56041-T0876. VIN 1J4FY29P3VP415482
Thank you!

4Jeepn 04-13-2010 07:28 AM

So is running problem something you knew about when you bought it or something that has happened since your bought it? I would check the computer's of course, also contact the shop that did the swap perhaps.

lanalee 04-15-2010 06:11 AM

Yes it had what seemed to be a little skip when I bought it, but thought it would be cured with the tune up parts. I believe that the "JEEP BOYS" and thier father ADAM (bless his heart he has passed away) changed the motor. I think I'll try another crank sensor. Is thier a difference in manufacturers?

4Jeepn 04-15-2010 06:25 AM

Not sure on who make best one, I would see how much the mopar one is.. and if its within a few bucks (10% or so) of the other ones I would get that one.


All times are GMT -5. The time now is 07:51 PM.