Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   YJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f218/)
-   -   Please Help (http://www.wranglerforum.com/f218/please-help-80483.html)

yooper_josh 02-15-2011 08:54 PM

Please Help
 
So I was coming home from work and all of the sudden my Jeep (1989 YJ 4.2L 5 speed manual) just cut out like I turned off the ignition. I tried to start it back up and nothing, absolutely nothing. It was acting like the battery wasn't hooked up, nothing at all came on. I cleaned the terminals and cables, and hooked up jumper cables, still nothing. Tried hooking cables straight to the battery cables, thus eliminating the battery from the equation, still nothing. I'm hoping it's a ground wire or a relay or something simple, but I'm not sure. I haven't had a chance to dig too deep yet, but I was just wondering if any of you guys had any similar problems or any insight into what the likely causes might be. Thanks in advance.

89JEEPYJ 02-15-2011 09:35 PM

Fusable links. When you turn the key does certain things work and certain dont?? I had a fusable link problem and i was dead driving down the road. For a quick fix you can probably jump out the coil and start it with a screw driver

Fweaky 02-15-2011 09:48 PM

Could also be the ignition switch on the column under the dash.
http://www.2carpros.com/forum/automo...7_IGN_SW_1.jpg

yooper_josh 02-16-2011 12:00 PM

It wasn't the ground so I'm thinking it probably is the ignition switch since nothing at all comes on when i turn the key

Undead-89 02-16-2011 12:25 PM

Did you check all the fuses?

yooper_josh 02-16-2011 01:14 PM

I'm headed out to go look at it and check the fuses and swap in a new ignition switch since it's only ten bucks.

domestics-only 02-21-2011 10:19 AM

was it the ign switch??
trying to figure out exactly what happened to mine this morning. it was starting to crank then nothing and the red lights above the wheel went out and nothing would happen when i turn the key. im guessing my ignition switch went out?

yooper_josh 02-21-2011 12:57 PM

mine actually wasn't the ignition switch. there was a connection uner the hood that was unplugged and for some reason it caused a different wire to melt the casing and it shorted out. replaced the wire and plugged the connection back in and now she runs like a champ again. taking her out wheeling this afternoon. yours sounds like the ignition switch to me, have fun, it's a PITA

domestics-only 02-21-2011 01:02 PM

im hoping thats what it is dont have much cash to start trying stuff. thats great glad shes up and running again, love when its an easy fix like that!


All times are GMT -5. The time now is 06:53 PM.