Jeep Wrangler Forum

Jeep Wrangler Forum (http://www.wranglerforum.com/)
-   YJ Tech Forum (http://www.wranglerforum.com/f218/)
-   -   92 Wrangler Slave Cylinder Misery - HELP!!! (http://www.wranglerforum.com/f218/92-wrangler-slave-cylinder-misery-help-9807.html)

wyoming92 07-23-2007 03:53 PM

92 Wrangler Slave Cylinder Misery - HELP!!!
 
I have a 1992 Jeep Wrangler with a 2.6L 4 Cylinder with a 5 speed transmission. I bought the Wrangler used from a local dealer in my area. I have had the Jeep for about one year. During that year, I have replaced the clutch slave cylinder 3 times. I now have my 4th slave cylinder on order and I am dreading a 4th teardown and re-install. I would like to know if there's any additional factors that might be causing this problem to occur. I have flushed the hydraulic system twice now and found no signs of oil contamination. If anybody knows what's wrong or what the solution is please let me know. THANKS!

wyoming92 08-21-2007 02:36 PM

1992 YJ Clutch Slave Cylinder Problem - Need Suggestions!
 
I have a 1992 Jeep Wrangler with a 2.5 4 Cylinder with a 5 speed transmission. I bought the Wrangler used from a local dealer in my area. I have had the Jeep for about one year. During that year, I have replaced the clutch slave cylinder 3 times. I now have my 4th slave cylinder on order and I am dreading a 4th teardown and re-install. I would like to know if there's any additional factors that might be causing this problem to occur. I have flushed the hydraulic system twice now and found no signs of oil contamination. If anybody knows what's wrong or what the solution is please let me know. THANKS!

reevesdieselyj 08-21-2007 03:52 PM

I just went through the same thing. I put my clutch and slave cylinder in 2 days before I headed on a 600 mile trip. About half way home I started loosing my fluid. turns out it was leaking from the oring were the hard line goes into the slave cylinder I put 2 orings were one is supposed to go and put her back together. I am baffled on why it started leaking. everything was brand new. Have you checked to see what kind of brake fluid it takes. Maybe we are using the wrong grade. best of luck.
-Aaron-

Jeep_Geek 08-21-2007 07:28 PM

I have a 92 4cyl also and am on the third slave cylinder. I am also baffled to why they go out. This last one I bought it with a lifetime warranty at auto zone and it has lasted for 15,000 miles so far. The original one went for 95k and the second one lasted for 5,000 miles:mad: ...
My AX-5 trans also blew up three times :mad:
Thats why I am currently swapping to a NV4500:D

Good luck is all I can say

Oh yeah its DOT3 brake fluid is what I was told to use ........just the standard stuff


All times are GMT -5. The time now is 06:59 AM.