2 Issues, 1 Post :) - Jeep Wrangler Forum
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK Tech Forum

Join Wrangler Forum Today


Like Tree2Likes
  • 1 Post By screwlose
  • 1 Post By Dr Obbins
Reply
 
Thread Tools

Please support our sponsors and let them know you heard about them on WranglerForum.com
Old 11-11-2019, 02:57 PM
Thread Starter
  #1
Supporting Member

5-Year WF Supporting Member
 
Hilock's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: NC
Posts: 70
2 Issues, 1 Post :)

Hi all,

Happy Veterans' Day...

2012 JKUR

Issue #1. Disconnected Sway Bar (Rubicon), Pressed again to reconnect. I believe it reconnected and of course I still have the flashing light. Hoping it's just an indication problem.

Issue #2. I have a JTOPS sunshade with LEDs. The LEDs have running lights, reverse lights, brake lights and turn signals. The right turn signal does not work, however on the rest of my Jeep it is normal. I contacted JTOPS and they sent me a new LED wire bundle. No help tho. Waiting on them to call me back but didn't know if any wire whisperers here had any ideas.

Thanks in advance for some direction with these...

Hilock is offline   Quote
Old 11-11-2019, 03:09 PM   #2
Jeeper
 
Join Date: Jun 2019
Location: Chicago IL
Posts: 86
You can check the physical wiring/connection to the right signal, defects/ not perfect connections can make it by QA, also ground could be a possible issue. As for the disconnect Id throw an OBD on it and see if any code is being thrown/ also would just disconnect the battery for a bit to see if the indication clears.

SRRDJK is offline   Quote
Old 11-11-2019, 04:19 PM   #3
Jeeper
 
terpsmandan's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Penn Yan, NY
Posts: 1,949
Quote:
Originally Posted by Hilock View Post
Hi all,

Happy Veterans' Day...

2012 JKUR

Issue #1. Disconnected Sway Bar (Rubicon), Pressed again to reconnect. I believe it reconnected and of course I still have the flashing light. Hoping it's just an indication problem.
That is an issue with our aging Rubicon's. I removed mine twice to clean it out and re-grease it. Ended up replacing the motor with a EVO 1087 and shutting down the sensor with a ProCal.
terpsmandan is offline   Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-11-2019, 05:45 PM   #4
Jeeper
 
Dr Obbins's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: North Carolina
Posts: 2,056
The E-disco is a great idea, but poorly implemented. Cleaned out mine a few times and worked. Now down for the count. looking at replacing it.
__________________
Spending Thousands of Dollars, Countless Hours, Enduring Cuts & Bruises, Then Driving Miles Away From The Nearest Paved Street To Conquer An Obstacle That Can Easily Be Avoided.
Dr Obbins is offline   Quote
Old 11-12-2019, 12:08 PM
Thread Starter
  #5
Supporting Member

5-Year WF Supporting Member
 
Hilock's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: NC
Posts: 70
What exactly do I clean? I removed the electrical connector and it looked good. It's raining today and my Jeep won't fit in my garage. Thanks!!

Quote:
Originally Posted by Dr Obbins View Post
The E-disco is a great idea, but poorly implemented. Cleaned out mine a few times and worked. Now down for the count. looking at replacing it.
__________________
2012 JKUR that demands I work all the overtime possible.
Hilock is offline   Quote
Old 11-12-2019, 12:09 PM
Thread Starter
  #6
Supporting Member

5-Year WF Supporting Member
 
Hilock's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: NC
Posts: 70
I have an OBD that will shut off the light, but I like for things to work lol....My job reinforces that every day lol...

Thanks
__________________
2012 JKUR that demands I work all the overtime possible.
Hilock is offline   Quote
Old 11-12-2019, 12:12 PM
Thread Starter
  #7
Supporting Member

5-Year WF Supporting Member
 
Hilock's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: NC
Posts: 70
Ok I'll pull out the tail light when the weather cooperates. I have a LED Trucklight tail light. I just added a new Poison Spyder resistor on both tail lights. The old resistors'wires were dry rotted. I'll double-check the connections in there. It's just strange that everything works except for the turn signal in the JTOPS LED lights.
__________________
2012 JKUR that demands I work all the overtime possible.
Hilock is offline   Quote
Old 11-12-2019, 12:38 PM   #8
Jeeper
 
screwlose's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Scarborough ME
Posts: 755
Had no idea an LED screen even existed, welp, one more thing for the wish list
Hilock likes this.
screwlose is offline   Quote
Old 11-12-2019, 02:25 PM   #9
Jeeper
 
Dr Obbins's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: North Carolina
Posts: 2,056
Quote:
Originally Posted by Hilock View Post
What exactly do I clean? I removed the electrical connector and it looked good. It's raining today and my Jeep won't fit in my garage. Thanks!!
Water gets in the mechanical portion. The locking ring gets into a bind.
Hilock likes this.

__________________
Spending Thousands of Dollars, Countless Hours, Enduring Cuts & Bruises, Then Driving Miles Away From The Nearest Paved Street To Conquer An Obstacle That Can Easily Be Avoided.
Dr Obbins is offline   Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off






All times are GMT -5. The time now is 07:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, Gladiator, Mopar and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to FCA US LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with FCA US LLC.